måndag 28 september 2009

Man ska ha husvagn...

När husvagnstygerna kom i sommras tyckte jag först inte att de var så jättekul så jag köpte aldrig några då men efter att ha sett så mycket snygga kläder sydda i dessa tyger kunde jag inte låta bli att köpa lite nu när de kom i nya färger. Idag har jag lyckats knåpa ihop inte mindre än tre matchande plagg åt lilleman. Ett par puffbrallor i jätte härlig röd strech frotté från Mjuka Tyger...


... en röd husvagns tröja med svarta kantband och en raglan tröja med "kanin kropp" och moln ärmar. Om ni känner igen den kombinationen så har ni antagligen sett något liknade hos F.A.E.

Kanintyget har jag egentligen köpt för att sy en ny pyjamas till sonen men det har inte blivit gjort ännu och lite kunde jag iallafall avvara till denna tröja.


Mönster och tyg: Puffbyxa-eget mönster i storlek 92 och tyg från Mjuka Tyger. Röda husvagnar, kaniner och moln från Jny design och mudd från Stoff och Stil och Mjuka Tyger. Mönstret till husvagnströjan är det vanliga från Äppel Päppel och raglantröjan från Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger".


Positivt: Att tygerna matchade så bra ihop och är så härliga på alla sätt och vis!


Negativt: Att jag klippte ena ärmen fel till husvagnströjan, den blev upp och ner, så där rök en extra bit av det fina tyget till igen nytta:(

11 kommentarer:

  1. Finfina kläder!
    Visst är det irriterande när man vänder tyget fel!! Just därför är det så himla bra med tyg som tex molnen som inte har ngt upp och ner :-D

    SvaraRadera
  2. Supersnygga plagg. Gillar tygkombon skarpt på kanintröjan.

    SvaraRadera
  3. Åh, jag gillar tygkombon kanin/moln! Har funderat på samma kombination själv.

    SvaraRadera
  4. Helt underbar kombo med kaniner och moln!!!

    SvaraRadera
  5. Jättefint! Synd på ärmen, sånt gör jag jätteofta...

    SvaraRadera
  6. Tjusigt! Tjusigt!
    Heja Skåne säger jag om kaninmoln tröjan! ;-) (Fö jag som beställde den av FAE till en av mina tvillingpojkar :-D )

    Hälsar Madeleine

    SvaraRadera
  7. Fina kläder! Retligt med tyget som blev felvänt...gjorde liknande misstag nyligen. Hos mig står sömnaden stilla just nu...trist. Satte mig vid maskinerna idag för att sy färdigt en beställning, men den vanliga symaskinen bara trasslar tråden hela tiden och nu är jag så trött efter jobbet att jag inte orkar försöka reda ut det. Inget kul alls, men det kommer väl bättre dagar får vi hoppas! Ha det gott!

    /Lina

    SvaraRadera
  8. kaniner och moln var en helt kul ideé och passade mycket fina ihopa, hur kunde man inte gilla husvagntyg? tur att du hunnit att beställa, jag vara älskar den, så fina kläder, men det är inte tyg, passformen och själva tröjor och tunikor dina är superfina och ser pöffsiga ut. bra jobbat!

    SvaraRadera
  9. va fin tröjan va med kaniner o moln!

    SvaraRadera
  10. Vilken fin kombination med kaniner och moln!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails