söndag 25 juli 2010

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter vår mini semester upp till Seskarö/Haparanda och Torneå. Vilken mysig liten camping vid havet vi hittade på Seskarö! Tyvärr blåste det som bara den första natten så förtältet blåste loss tidigt på morgonen och sedan slog maken hål i huvudet så vi blev tvugna att uppsöka vårdcentralen i Haparanda för att få såren hop limmade! Inte visste jag att sår kunde limmas ihop?!:) Nåja, efter dessa små missöden på morgon kröken fick vi sällskap av en gamal barndoms kamrat till mig och hennes familj och solen dök upp så det blev ett par dagar vid havet:) Idag tog vi en tur till Ikea i Haparanda innan vi åkte hem så nu har jag äntligen fått mig ett skrivbord för att ha mina symaskiner på och en bättre tyghylla. Vad kul det ska bli att flytta ut ur klädkammaren och iallafall nästan få ett riktigt syrum. Jag säger nästan för en gästsäng ska trängas där inne så möbleringen kommer inte att bli den bästa och snyggaste men bara det funkar för mig att ha bägge maskinerna framme så är jag nöjd i det här läget:) Jag kanske tom bjuder på en bild när montering och möblering är klar... Så länge får ni nöja er med en bild på en obloggad tröja till sonen som jag sydde för ett tag sedan. Den är så härligt sommrig i sina färger och används flitigt när den inte är i tvättkorgen:)

För ovanlighetens skull sydde jag mudd i hals och ärmslut, vilket jag inte brukar göra på vanliga t-shirts, och blev så nöjd med resultatet att det känns som om det kommer att bli mer mudd på sonens tröjor framöver. Det är ju så mycket enklare och snabbare gjort än bandkantning som jag hittills alltid tyckt är snyggare. Vet inte vad det var som plötsligt gjorde att jag tyckte att mudd blev så bra?

Mönster och tyg: Mönster i storlek 98 från Äppel Päppel och gul/turkos jersey med apor från Mjuka tyger. Vit mudd från...

Positivt: Att tröjan blev så sommrig! Att vi haft en härlig mini semester och att vi fortfarande har 3v gemensam semester kvar. Fler husvagns trippar lär det bli hoppas jag!:)

Negativt: Att det är mörkt och regnigt ute ikväll och det gör att det känns som höst:( Så känns det alltid här i norr när man måste börja tända lamporna på kvällarna efter att ha haft tok ljust dygnet runt en tid... Lampor=höst mao men så är det ju inte riktigt än iallafall!

12 kommentarer:

  1. Så fin trøye med mudd istedenfor bandkanting... Skjønner at dette er mye snabbere, men ble like fint, så hvorfor ikke:) Morsomt å stikke innom å se hva du har laget. Følger bloggen din så jeg får se hva du skaper:) Ha en videre fin sommer. Klem fra Ingrid

    SvaraRadera
  2. Vilken jättefin tröja! Gillar mudd i t-shirtar :) Låter som om ni har haft en härlig semestertripp men synd om mannen :(

    Du får allt lov att visa ditt syrum när det är klart :)

    SvaraRadera
  3. Cool!

    Här i Dalarna öser oxå regnet ner o blåst. Det känns lite väl höstigt :o( Men hoppet är det sista som överger en... Har bara några få dagar kvar på semester o jag hoppas hinna få njuta av lite mer sol :o)

    SvaraRadera
  4. fy fabian! vad den är snygg, älskar allt, modellen, tygkombo och johannas söra apor, MUMS!

    SvaraRadera
  5. Snygg tröja, verkligen! Hoppas vi får se bilder på ditt nya syrum sen, det hade varit kul. Och jo, min pappa fick limmat sår i huvudet för nåt år sen, det är lite coolt :-)

    SvaraRadera
  6. Ska prova mudd nästa gång för det vart ju jättebra. Tyget ihop med vitt vart också överraskande snyggt tillsammans!
    Låter som om ni haft en bra semestertripp och sen hoppas även jag på bilder av ditt nya syrum!

    SvaraRadera
  7. Härlig tröja! Bor de säkert beställa av tyget..

    SvaraRadera
  8. Superfint tröja! Gillar inte alltid bandkantning som syns på precis vartenda plagg man ser överallt. Så din t-shirt med mudd är en härlig omväxling å så ser det så mycket mjukare och skönare ut..
    Men lyssna inte för mkt på min pessimism, jag är bara avis för att jag inte har nån CP med bandkantare själv än.. ;o)))
    Härligt med tre(!) veckor semester kvar! Jag har två.. Ska hinna sy en massa.. Väntar på lite tyg från Znok som ska bli kul att känna på, har inte köpt därifrån tidigare..

    Oj, det blev ett helt brev ju.. Sorry.. =o))))

    SvaraRadera
  9. Jättehärlig tröja du sytt! Måste testa med mudd igen, länge sen nu! Väldigt snyggt! Vilken dramatisk semestertripp!!! Men den verkar ha slutat bra i alla fall. Slutet gott, allting gott! Kram och önskar dig och familjen en fortsatt skön sommar!

    SvaraRadera
  10. Fin tröja, så fräscht med vitt! Jag blir mer och mer förtjust i detta aptyg när jag ser färdiga plagg.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails