lördag 3 juli 2010

Eftermiddagens pyssel...

Denna lilla söta figur kom till under min och äldsta dotterns pyssel stund i eftermiddags. Egentligen var det uteväder, dock inte soligt, men eftersom lilleman hade magsjuka i natt så låg han utslagen på soffan och såg film efter film större delen av eftermiddagen och det var lite läge för utevistelse. Stora lillasyster, som äntligen blivit frisk från sin minst sagt sega magsjuka, har tillbringat dagen hos en kompis så jag passade på och klippte ut några t-shirts till lilleman medan 9-åringen testade sina sy kunskaper. Hon har länge varit sugen på att prova symaskinen men ingen utav oss har tagit oss tid men nu när vi provat blir det nog fler sy stunder ihop:) Kul!
Hon ritade ut denna figur på ett papper, nålade på tyget och klippte, sydde på maskinen och fyllde med bomull. Sedan blev det djupdykning i mormors knapp burk och där hittade hon ögon och näsa och sedan blev det till att leta fram stoppnålen för att hon skulle kunna sy dit mun och hår. Visst blev han söt?:)
Igår landade några nya tyger från Mjuka tyger hos oss och det var dem som jag satte saxen i i eftermiddag. Vilka härliga tröjor till lilleman det ska bli!

5 kommentarer:

 1. Vilken söt filur! Mysigt att pyssla ihop! Jag ligger själv utslagen i magsjuka, så jag känner med lilleman...Hoppas ni andra håller er friska!

  SvaraRadera
 2. Usch, stackars er! Trodde verkligen detta elände hade passerat denna tiden på året! Hoppas att ni snart känner er krya. Vilken sytalang hon är din dotter! Ni kommer nog få många trevliga stunder!! Härliga nya tyger också :-)

  SvaraRadera
 3. Inte kul med magsjuka, men det ska bli kul att se tshirtarna sen.
  Gullig figur!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Hoppas magsjukan ger sig nu och att ni andra slipper bli sjuka! Filuren är jättehäftig, vilket fint jobb hon gjort, din dotter!
  Spännande med de nya tygerna!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt filur!! Kul att pyssla ihop! Och spännande med nya tyger!
  Det är förmodligen en tjej i min mage ;-). Har vetat alla gångerna, känns bättre så tycker jag.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails