fredag 9 juli 2010

Gröna moln till Palven!

Så här ser min del i bytet med Palven ut! Jag fick ju den här fina "coola" skjortan till lilleman och hon önskade sig en t-shirt! Först fattade inte jag att hon ville ha en t-shirt till sig själv men det gick ju så klart bra! Kul på ett vis att hon önskade sig en vuxen t-shirt samtidigt som det känns mycket svårare att sy plagg till vuxna än till barn eftersom vi vuxna nog är lite petigare när det gäller passform än vad barn är. Svårt också när inte mottagaren kan prova men jag hoppas verkligen att det ska passa Madelen bra! Tröjan ska postas idag så sedan följer en pirrig väntan innan jag får höra vad Madelen tycker...
Jag fållade tröjan med en dekor söm istället för med tvillingnålen eftersom jag tycker att fållen med tvillingnål har en tendens att gå upp efter en tid. Vad har ni andra för erfarenheter av tvillingfåll? För min del tycker jag att söm med tvillingnål aldrig går upp när jag använder den på kantband medan fållar nedtill på tröjor ofta går upp efter någon tvätt. Fattar inte vad det kan bero på?

Mönster och tyg: Mönster från Ottobre Creative Workshop och gröna interlock moln från JNY design. Mudd antagligen från S&S.

Positivt: Att sömnaden flöt på och att det är så kul med byten! Att det blev så fint att sy i de gröna molnen. Nu fattar jag inte varför de har blivit liggande så länge?!

Negativt: Att äldsta dottern fortfarande, på 5:e dagen, inte är helt återställd efter magsjukan. Hon har fortfarande ont i magen och vill mest bara dricka vatten:( Nåja, bätte har det blivit iaf!

9 kommentarer:

 1. Hon blir säkert nöjd!! Jättefin tröja! När det gäller tvillingnål söm så nu när du säger det så har det hänt ett par av mina plagg faktiskt. Hm, inte aning vad det kan bero på. Kanske jag skulle prova någon av de få dekorsömmar jag har på min maskin, tack för iden.

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Vilken mästare du blivit på vuxenkläder!! :-)

  SvaraRadera
 3. Snyggt!! Ska också sy ett par vuxenplagg i "barntyg", vill inte avslöja nåt innan om jag nu inte får tummen ur bara.. ;o))

  SvaraRadera
 4. Dina t-shirt är så fina!!!!!!, hehehe, jag kan inte förstå mina tjejer men, vad ska man göra?, de vill inte ha! jag tror att någon gång denna helgen bli jag färdigt, jisses! Hoppas lilla tjejen bli frisk snart, vad hemskt! Skött om er alla, kramar i massor och krya på önskningar.

  SvaraRadera
 5. Jag blir så sugen på att börja sy till mig själv i alla trikåtyger här hemma!!! Undrar just när man skall få tid till det..... :-) Hoppas den passar för den är jättefin!

  Upplever samma sak med min coversöm som du gör med din tvillingnålssöm. Vid fållning går sömmen mycket lätt upp men inte vid muddrullå tex... Konstigt... Hoppas någon här har några bra tips....

  SvaraRadera
 6. Ser jättefin ut, friskt m grönt och vitt! Har också grubblat mycket på fåll med tvillingnål. Har varit mycket noga med att fästa tråden, då jag haft samma problem, men det tycks kvarstå. Av den anledningen tycker jag det är mycket olustigt att sy till andra, vill inte att det ska repa upp sig. Visste inte om det var nåt fel på min maskin. Nya nålar hade jag men började sy med tvillingnål i samband med ny maskin. Då vet jag att det nog är sömmen.

  SvaraRadera
 7. Riktigt härlig t-shirt! Har tyvärr oxå haft problem med tvillingsöm som repat upp sig. Nu när jag har CoverPro:n att fålla med fungerar det bättre fast nu får man kolla efter hoppstygn istället :-)

  SvaraRadera
 8. Jag tackar och bockar! Den kom med posten idag o jag är supernöjd :o)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails