torsdag 1 juli 2010

Älskade singoalla!

Ja, det är nog bara att konstatera att jag älskar singoallor! Först och främst är de fina och dessutom är de enkla och snabba att sy. Sedan är det ju bara fantasins om sätter gränser för hur de kan se ut för de kan ju faktiskt varieras rätt rejält,även om jag i ärlighetens namn inte har gjort så många olika varianter ännu. Men idéer finns det gott om... Nåja, eftersom jag stötte på en del patrull när det gäller sömnaden i mitt förra klädrelaterade inlägg så tog jag det säkra före det osäkra denna gång och sydde en helt vanlig singoalla. Hade en tanke på att prova sy spets resår i hals och ärmslut som jag sett, I heart retro, göra men jag orkade inte chansa på resårbandets längd så jag sydde vanlig hederlig kanal istället och det blir ju fint det med.

Jag fållade och stickade ner ärmsömmen med tre stegs sick sack och tycker själv att det blev riktigt fint! Hade först tänkt använda en dekorsöm i from av blad men så tyckte jag att tyget var nog blommigt som det är så det fick bli en enklare söm istället.

Mönster och tyg: Singoalla mönster i storlek ca 122 från Äppel Päppel och tyget är ett härligt sommrigt rosa blommig påslakan fynd från Röda Korset. Otroligt nog!

Positivt: Att sömnaden flöt denna gång och att dottern äntligen är pigg efter den hemska magsjuka hon fick natten mellan lör och sön. Värre har vi inte upplevt i magsjuke väg hittills:(

Negativt: Att dottern ville ha spets nedtill på klänningen men att jag inte hittade någon fin på Ohlssons, den enda tyg affären som finns i stan...

Imorgon jobbar jag sista dagen innan det är dags för min 7 veckor långa semester/föräldraledighet. Vad skönt det ska bli med lediga lata dagar och förhoppningsvis en hel del sol och värme!

8 kommentarer:

 1. jättesöt singoalla!! jag fick mönstret av katarina men har gjort om det en del

  SvaraRadera
 2. Jättesöt! Känner igen det där med en massa ideer som bara inte blir av....

  SvaraRadera
 3. Vilken härligt somrig singoalla!

  SvaraRadera
 4. Så ljuvlig och fin! Önskar dig en härlig semester!

  SvaraRadera
 5. Härligt att bli länkad från ngn, jag blir jätteglad!! Helt underbar singoalla har du sytt, såå fint och luftigt tyg - verkligen somrig! ha det så gott =)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, singoallor får man aldrig nog av! Den här var jättefin och vilket sött tyg. Vilka härliga milda färger! (Själv hittar jag nästan aldrig några användbara tyger när jag letar i andra hands butiker.)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails