söndag 4 juli 2010

Retro bilar!

Första tröjan efter gårdagens "tygklippnings stund" är klar. Jag har spanat på det här tyget hos Mjuka tyger ett bra tag och till slut kunde jag inte motstå frestelsen att köpa en bit. Tyg köps karaktären är inte den bästa! :) När jag fick hem tyget kände jag mig genast glad för att jag föll för frestelsen. Färgerna är så härliga och kan matchas mot många byxor i sonens garderob och kvalitén känns jätte bra. Tyget finns både i interlock och jersey men jag föredrar jersey och den här känns verkligen stabil och bra.

Den här gången kom jag ihåg att sy dit JuMel märket på ärmen innan jag sydde ihop tröjan!

Jag var inte riktigt vän med min overlock idag. Hur jag än donade med trådspänningen så blev sömmen inte riktigt bra. Det lustiga är att den först syr hur bra som helst så man tror att man fått till rätt inställningar och sedan när man sytt klart inser man att sömmen ser ut så här på en del ställen. Är det någon som har något tips på vad felet kan vara? Antar att jagiallafall borde rengöra den lite och trä om den helt och hållet och hoppas på att felet är avhjälpt... Tur att sömmen inte syns på utsidan iallafall!


Mönster och tyg: Raglan tröja Riff från Ottobre 3/2010 i storlek 98 men förlängd några cm. Retro bilar från Mjuka tyger, turkos jersey från Jny design och limegrön mudd från S&S.

Positivt: Att jag verkar ha hittat en raglan modell jag gillar! Den glada färgkombon!

Negativt: Trasslande overlock söm..

10 kommentarer:

 1. Snygg t-shirt. Turkost och limegrönt blir så somrigt! Fint biltyg också! Men vad skum sömmen ser ut, men jag tror att min har blivit så där någon gång också. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde för att få ordning på det men antar att som du själv skriver, trä om maskinen + rengöring kanske kan hjälpa en del. Hoppas du får ordning på det! :)

  SvaraRadera
 2. Härliga fräscha färger nu till sommaren. Jag gillar raglan med enfärgade ärmar mot mönstrat!!

  SvaraRadera
 3. Kjempefin t-shrirt og friske og fine fargekombinasjoner. Liker det bilstoffet. Blir så klare og fine farger med det turkise og grønne til.

  SvaraRadera
 4. Superfin t-shirt, vädldigt snygg färgkombo med limegrönt å turkost!

  SvaraRadera
 5. Jättehärlig T-shirt! Tycker om tyget med bilar och har varit på gång att beställa men tvekat då jag syr till en tjej. Ser nu att tyget är otroligt snyggt ihop med turkost och lime.Kanske blir det en bit av tyget i alla fall!

  SvaraRadera
 6. Jättefin blev den!

  Trä om, gör rent, byt nålar. Kan du ställa in trådspänningen för varje tråd separat? I så fall kan det vara att den loopern som inte syns på den här sömmen är för lös eller den som är över här är för hård.

  SvaraRadera
 7. Vad fint det tyget blev i raglan med anant tyg till!

  SvaraRadera
 8. Fin t-shirt! Å det är så störande när sömmarna inte blir bra!

  Angående klänningen jag sydde senast så är det ursprungligen inte mitt eget mönster utan Simplicity 2616, http://www.sewingpatterns.com/subpage.php?brand=Simplicity
  Inte säker på om länken funkar. Men det går att hitta klänningen på den sidan i alla fall. Bara gå in under Simplicity och in på klänningar. Sen har jag modifierat mönstret rejält. Men storleksmässigt så är det trevligt att se ett färdigt mönster innan man ritar själv tycker jag. =o)

  Ha det gött i sommarvärmen!!

  SvaraRadera
 9. Jättesnygg!
  Angående symaskinen så har jag inte varit med om detta, men jag skulle rengöra (dammsug där trådarna går ned mellan brickorna), trä om och byta nålar. Jag har märkt att nålarna ibland kan ställa till med ganska mycket. Lycka till och återkom gärna om du kommer på vad som var fel.

  SvaraRadera
 10. Vilken lyckad kombo, jättesnygg tröja. Kul att du funnit ett raglan mönster :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails