söndag 18 juli 2010

Äntligen! Röda moln till mig!:)

Ända sedan förra hösten då de röda molen kom på interlock har jag tänkt sy något till mig själv i det tyget. Men som ni säkert alla vet så är ju de flesta mammor väldigt bra på att prioritera barnen framför sig själv så därför har inget blivit sytt till mig. Rätt bra på sätt och vis för de röda interlock molnen tappade rätt bra med färg efter ett antal tvättar och sedan är ju jersey mycket bättre att sy i, tycker iallafall jag. Eller snarare så håller jersey formen bättre efter att man sytt av det... Nåja, det som var meningen från början vara att jag skulle ha en långärmad röd moln tröja men jag har ju hunnit ändra mig några gånger sedan i höstas så det slutade med en tunika:) Jag har ju sytt den här och den här åt äldsta dottern och tycker att modellen är så härlig att jag till slut började fundera på om jag kanske skulle kunna sy samma åt mig själv fast i storlek 170. Strax efter jag kom på den idéen hade Singh förstorat upp ett av Ottobres barn mönster och gjort en jättefin tunika till sig själv och efter att ha råd frågat henne kom jag fram till att 170 nog skulle funka och se så bra det gick!
Mönster och tyg: Tunika i storlek 170 från Ottobre 1/2010, röda moln från Jny design och resår från Bibbi.

Positivt: Att tunikan passar så bra, nu blir det nog fler barn mönster för min del:) Att vi köpt en ny husvagn och hade turen att få den levererad från Stockholm av vår granne så att vi slapp åka ner och hämta den själva! Att jag redan hunnit sy nya gardiner till den och att det nu när hela familjen äntligen har semester snart är dags för en premiärtur:)

Negativt: Vad skulle det vara?!Förutom att det inte har varit badväder här i helgen:( Mer sol och värme efterlyses!!!

12 kommentarer:

 1. men gud så söt! och passar dig perfekt!

  SvaraRadera
 2. Urhärlig klänning! Ja sannerligen, man syr för lite till sig själv.

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev! Jag har också kikat på just det mönstret och funderat på om det går att sy till mig själv av! Så du tog bara stl 170 utan ändringar?

  SvaraRadera
 4. Superfin! Visst är det kul att sy till sig själv oxå, även om det är väldigt låååånga sömmar jämfört med de små barnkläderna :-)

  SvaraRadera
 5. Så fin den blev! Menar du att jerseyn håller både färg och form bättre än interlock? jag gillar inte att jerseyn krullar sig i kanterna så jag föredrar interlock, men om den inte håller varken färg eller form i jämförelse så får jag nog värdera om lite grann...

  Supersöt tunika verkligen!

  SvaraRadera
 6. Tunikan blev verkligen jättesnygg även som vuxenplagg!Sitter snyggt på och jag tycker du ser ganska tuff ut också!
  Tyget passar väldigt bra till modellen och färgerna är otroligt sommarfräscha! Lyckat!

  Kul med den nya husvagnen och att ni alla snart har semester!

  SvaraRadera
 7. Åh, jättefin! Ibland är det tur att tyger får ”ligga-till-sig” lite. De får liksom mogna. Hoppas solen lyser på dig idag. I Uppsala är det ännu en dag som liknar Grekland mer än Sverige. Baddag alltså :).

  SvaraRadera
 8. Kanonfin! Jag blir alltid så glad när man ser vuxenkläder ute på bloggarna. Särskilt när det är i "barntyger"! Går i samma tankar, men har inte kommit loss ännu. Det är ju det där med tid...

  SvaraRadera
 9. Jättefin!!! Härligt att se vuxenkläder i det tyget!

  SvaraRadera
 10. Vilken fullträff! Så kul att se den som vuxenplagg och att den blev så bra på dig! Det där är ett av de barnmönster jag också sneglat på, finns en till i den tidningen som jag också lurar på.

  SvaraRadera
 11. Den blev ju helt underbar!/Åsa

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails