söndag 16 maj 2010

Sommrig tunika i sommar värmen!:)

I helgen har det inte blivit mycket sytt av den enkla och trevliga anledningen att det har varit/är sommar på riktigt här i norr just nu. Från att barnen i början på veckan var ute i överdragsbyxor, fleece , skaljacka och mössa till shorts, t-shirt, keps och sandler! Inte underligt att lilleman undrade om vi var korkade när vi tyckte att han inte skulle ha ens en fleece på sig när han gick ut. De senaste dagarna har vi haft 24-26 grader i skuggan och nu är det fortfarande 22 grader fast klockan snart är nio. Helt otroligt! Men så härligt:)

Det som blivit gjort är iallafall att jag på äldsta dotterns önskemål sytt klart denna tunika. Jag har så länge tänkt prova detta mönster och nu har det äntligen blivit gjort. Vi är så nöjda med resultatet att jag tom klippt ut en till i ett annat tyg.

JuMel märket bak även denna gång!


Mönster och tyg: Mönster från Ottobre 1/2010 i storlek 134 men klippt utan sömnsmån eftersom jag blev rädd att tunikan skulle bli för stor. Ett bra beslut för nu sitter den perfekt. Tyg från Stoff och Stil.

Positivt: Först och främst sommaren och att även vi äntligen fått ta fram studsmattan:) Att tunikan blev till belåtenhet både för mig och dottern och att den känns väldigt sval och sommarfräsch.

Negativt: Att det tagit sån tid innan jag satte igång med tunikan och möjligen att värmen gör att jag inte hinner med att sy det jag vill. Men det är ju bara att njuta medan värmen är här för hips vips är det kallt igen!

6 kommentarer:

 1. Ja visst har det varit så fint väder att man inte kan tro att det är sant! Vår studsmatta har gått varm här hemma och jag fick åka och köpa solskyddskräm...

  Vilken härlig klänning och ett jättesött tyg! Ser fram emot att se den andra du syr på.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med sommarvärme! Är inte alls avundsjuk ;) Den där fronten nådde aldrig fram hit till västkusten men får väl hoppas att värmen kommer hit också snart.

  Jättefin somrig tunika! Ser ut som en bra modell.

  SvaraRadera
 3. Här har vi också haft lika varmt i helgen, nästan i alla fall 22-24 grader, idag lite svalare men otroligt härligt!
  Vilket fint tyg och så otroligt härlig modell! Blir spännande att se din nästa...

  SvaraRadera
 4. Superhärlig tunika!Skulle gärna ha en sån själv, fast med kofta över för här på västkusten är det inte så härligt varmt som ni har det... får se det från den ljusa sidan, jag har längre tid på mig att fylla sommargarderoben ;-)

  SvaraRadera
 5. Så söt!
  Jag köpte oxå det där tyget hos SoS, så nu känner jag att jag borde ta tag i det projektet :O)

  SvaraRadera
 6. Verkligen jättefin! Den kommer att bli fin på dottern i sommar! Vilket härligt tyg du fått tag på.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails