torsdag 22 oktober 2009

Underbara moln!

Ända sedan jag fick syn på mönstret som jag använt till den här tröjan i Ottobre 1/2009 har jag varit så sugen på att sy en. Det blir ju tyvärr inte allt för stor variation på pojk kläder så det kändes kul att få iallafall få sy en lite annorlunda tröja åt sonen. Eftersom jag är barnsligt förtjust i molntygerna så var valet av tyg enkelt:) Denna gång provade jag att sy kantningen räta mot räta, vika över, sy stickningen med tvillingnålen och sedan klippa bort överblivet tyg på insidan. Det funkade fin fint och då vet jag inte om jag hade tur eller om detta sätt är lättare och blir bättre än det jag använt tidigare? Jag får väl prova igen så får vi se om det går lika bra:)


Så här ser tröjan ut bakifrån. Jag visste inte riktigt vart jag skulle placera JuMel märket men tycker nog att det blev rätt kul att ha det bak till. Tyckte inte riktigt det passade på framsidan när fickan finns där ...Mönster och tyg: Mönster i storlek 92 från Ottobre 1/2009. Har dock förlängt ärmarna något för att tröjan ska passa lite längre. De underbara molnen kommer ju som alla vet från Jny design .


Positivt: Att det var så kul att sy ett nytt mönster, nu vågar jag nog prova nått nytt igen:) Att jag blev nöjd med kantningen och att min äldsta dotter också vill ha en tröja med ficka fram. Får nog hitta ett mer passande mönster åt henne:)


Negativt: Inte ett dugg denna gång! Härligt!

6 kommentarer:

 1. Vilken snygg tröja i fin färgkombination! Jag brukar sy på kantband på det sättet som du beskriver, för det mesta blir det bra, idag krånglade det lite på bodyn, givetvis skulle missen bli framtill och jag var tvungen att sprätta och göra om, men oftast funkar det bra!

  SvaraRadera
 2. Vad fin! Jag kantbandar också som du och oftast går det bra. Ibland kommer tyget fram under kantbandet på baksidan, men det stör ju mest mig eftersom det inte syns när den är på....

  SvaraRadera
 3. Jättefin!
  Jag gör också som du beskriver ovan, oftast blir det bra.

  SvaraRadera
 4. En sån härlig färgkombination!!!

  SvaraRadera
 5. De är ju så härliga de där molnen! Fin tröja! Hoppas allt är bra med er!

  Kram
  /Lina

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails