måndag 23 november 2009

Matchande moln set!

Jag hade hoppats på att få sy en mössa till min 5-åriga dotter i Jnys röd/svarta husvagns semester tyg eftersom jag tycker att det tyget passar så bra ihop med hennes nya vinterjacka men, men... Dottern ville ha rött moln tyg så rött molntyg fick det bli! Passade även på att sy en matchande scarf (hur stavas det?!) att ha om halsen, funkar ju bra än så länge när det inte är så kallt, senare blir det nog skönare med en varm och go halskrage.

Mönster och tyg: Mössan är gjort efter Made By Mes mönster, molntyget kommer ju som alla vet från Jny design och fleece fodret från Stoff och Stil.

Positivt: Att scarfen blev bra, sånna blir det nog fler av! Äldsta dottern har redan beställt en, problemet är bara att jag trots en ansenlig mängd tyger inte har något som passar hennes jacka! Otroligt nog!

Negativt: Jag tyckte att det var lite krångligt att sy denna mössa med fleecefoder, hade inte alls samma problem mössorna jag sytt efter Doris och Assars mönster. Har ingen aning om varför?! Sydde en stickning i neder kanten på mössan eftersom det kändes som att fodret ville komma fram lite där nere och det funkade så klart bra.

9 kommentarer:

 1. Jag har helt gett upp att sy mössor! Tycker det är jättesvårt! Den här ser fin ut! Med en snygg scarf också.

  Och så stavas det. Eller sjal, på svenska :) Eller kanske snarare halsduk i detta fall? En scarf, flera scarves, i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jättehärligt set. Vad snyggt det var med klytning istället för tryckknapp. Det passar så bra när barnen börjar bli lite större.

  SvaraRadera
 3. Fint set, och scarfen (???) blev fin. Bra med knytning!

  SvaraRadera
 4. Superfint, älskar de röda molnen! :)

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt med knytning!!
  Ang hoodien så är det är från Ottobre 4/2009. Finns i stl 62-122. Dock har jag gjort om huvans form, armarna, fram-och bakstycke ;-) Men jag kan förklara per mail vilka ändringar jag gjort, det är inte svårt? :-)

  SvaraRadera
 6. Jättefint!! Gillar knytningen på scarfen!!

  SvaraRadera
 7. Förresten, klart du ska ha en overlock ;-)!!!

  SvaraRadera
 8. Kul att du hittade till min blogg så att jag kunde få hitta hit till din! :) Vad fina saker du syr! Det är ju inte alltid lätt det där med att få barnen att välja det tyg man själv tycker dom ska ha men det är ju värt ett försök. ;)

  SvaraRadera
 9. Tycker alltid att det röda molntyget ser så himla snyggt ut hos andra!! Passar verkligen på mössa och scarf!

  Apropå pyjamasmönster så är Meedoms form 1 ett bra mönster tycker jag. Har själv sytt en ugglepyjamas som blev jättefin, men stor... Viktigt att tänka på storlekarna när man använder Meedom...

  Och så overlocken! Ja, jag är jättenöjd med den. Den känns väldigt pålitlig och helt klart värd pengarna!! Tycker att 3500 inkl frakt från England var ett kap!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails