torsdag 11 februari 2010

Vad tycker ni om Pfaff Hobbylock 2.0?!

Jag tror jag blir galen på min overlocks beslutsvånda!

Det var några månader sedan jag började fundera på det där med att köpa en overlock men än har jag inte lyckats bestämma mig. Snacka om besluts vånda!!! Först tvekade jag mellan en Janome 664D eller en Brother 3034D och om jag skulle beställa en från England, som många verkar ha gjort, eller köpa en i Sverige. Så kändes det som om jag skulle ha en Janome, och helt klart från England ,men så började fundera på det där med om det blir något fel på maskinen och att det måste bli krångligt och dyrt att skicka tillbaka den till England... Så det slutade med att det inte blev något köp den gången. Nu har jag funderat ett tag igen och kommit fram till att jag måste ta ett beslut! Idag när jag varit hemma med magsjuka barn har jag surfat runt och kollat lite efter en overlock igen. Nu hittade jag helt plötsligt ännu en som verkar intressant. Så nu undrar jag så klart om det är någon där ute som har en Pfaff Hobbylock 2.0 och i sånna fall vad ni tycker om den? Den kan man iallafall just nu köpa i Sverige till nästa samma pris som om man skulle beställa från SMD. Lockande, men frågan är forfarande, är det den jag vill ha eller borde jag satsa på någon av de andra? Antagligen skulle jag bli nöjd med vilken jag än skulle köpa så varför ska det vara så svårt att bestämma sig?!

11 kommentarer:

 1. jag tycker att du ska köpa! Kör du!

  SvaraRadera
 2. Hoppas du kan bestämma dig snart! Det är sååå roligt att sy på overlock! Lycka till! Och jag kan tyvärr inte hjälpa till. Jag har haft en Huskylock (gammal, begagnad, superbra nybörjarmaskin) och har nu en Babylock Evolve. Den lönade sig definitivt att köpa från SMD! Jag köpte ett demonstrationsex nästan 10 000 kr billigare än här! Då kan jag skicka den på service flera gånger och det är ändå billigare i slutändan!

  SvaraRadera
 3. jag som du, skulle aldrig köpa från england. service nära, det måste jag ha!

  SvaraRadera
 4. En owerlock skulle jag aldrig klara mig utan.. Hoppas du hittar någon du är nöjd med! Min är en helt grundmaskin, minns inte ens vilket märke just nu..inte något känt alltså

  SvaraRadera
 5. Står också i valet av vilken overlock som jag ska satsa på. Velar fram och tillbaka, känns som om det är viktigt att det blir rätt. Ska spänt följa de råd du får här och sedan ditt beslut.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle ha köpt en pfaff hobbylock 2.0. Jag fick till och med en introduktion. Sen kände jag att jag troligen ganska snabbt skulle vilja byta upp mig så jag köpte en pfaff coversyle istället (en kombinationsmaskin som även har några täcksömmar). Nu efter ett år är jag ändå sugen på en mer avancerad täcksömsmaskin, men jag gillar min kombinationsmaskin väldigt mycket, särskilt eftersom den är femtrådig.

  Jag tyckte att hobbylocken var rätt högljudd och den har bara det mest basala. Det är supersvårt att välja men mitt råd är att försöka få till en deal med din lokala handlare om att kunna få byta in maskinen till samma pris inom ett år ifall du så känner att du vill byta upp dig. Så har många fått göra vet jag så stå på dig!

  Lycka till. Det ska bli spännande att se vad du väljer :-)

  SvaraRadera
 7. Inte lätt... men jag funderar på att köpa en kombinationsmaskin overlock/coverlock, antingen Pfaff Coverlock Coverstyle 4850 eller Singer 14 T 967. Singern är billigare än Pfaff - varför vet jag inte. Någon annan som vet?

  SvaraRadera
 8. jag är väldigt nöjd med min janome 744d. jag använder inte speciellt avancerade sömmar och tycker att denna räcker bra till det jag vill sy. självklart längtar jag också efter att sy snygga täcksömmar, men jag resonerar som så att man inte kan få ALLT jämt :)

  har ingen koll på vad en kombinationsmaskin kostar (jag tänkte inte så långt när jag köpte min) men om en sådan inte är hutlöst dyrare så är det kanske ett bra köp?!

  lycka till!!

  SvaraRadera
 9. Tack för din fina kommentar:) jag velar fortfarande precis som du ...har läst å läst å läst på nätet men tänkte nu ta mig i kragen å åka och testa lite maskiner ...vill ha en lätträdd å tyst maskin...det är verkligen en ny djungel man gett sig in i:) Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Vilket bra försök, aprendiste bien en la escuela el español. vi håller tummarna!

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Hur blev det med overlock-maskin? Blev det Pfaff Hobbylock? Vad tycker du om den? Är själv i den där beslutsvåndafasen.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails