onsdag 10 februari 2010

Min första body!

Så där ja, nu har jag sytt min första body och den blev verkligen så söt, om jag får säga det själv! Det blev på nått vis lagom "flickigt" med det cerisa kantbandet till det bruna molntyget tycker jag. Tack för alla tips om vart jag skulle hitta ett bra body mönster! Det slutade med att jag utgick från ett body mönster i Ottobre 4/2004 och gjorde om det som jag ville ha det. Egentligen skulle bodyn ha haft en mudd i halsen men eftersom bebisar inte alltid brukar gilla att dra kläder över huvudet så bestämde jag mig för att prova att kanta ena raglansömmen och sätta dit knappar istället. Inspirerad av bla Krimskrams, Doris och Assar, Makrill och många fler har jag ju tidigare provat att sy kantband på del av raglansömmen på en vanlig tröja men jag måste säga att jag blev mycket nöjdare med att sy på detta sättet. Nu är det bara att hoppas på att bodyn passar mottagaren och att mamman blir lika nöjd som hon blev med dessa byxor:)
Så kul med en nöjd kund!


I går fick jag även tag i Ottobre 6/2007, som några av er tipsade om att det finns bra omlott body mönster i, så nästa gång blir det nog en omlott body när det ska sys bebiskläder... Turligt nog fanns det även ett intressant mönster på en huvtröja som nog skulle passa mina tjejer i den tidningen så nog finns det saker att sy alltid, det är som vanligt bara tiden som saknas!


Mönster och tyg: Mönster, som sagt, omgjort från Ottobre 4/2004. Molntyg från Jny design, cerise mudd från Ohlssons och knappar från Bibbis.


Positivt:Att jag blev nöjd med modellen!


Negativt: Att jag fick sprätta lite för att jag först efter jag hade sytt dit hals mudden kom på att jag skulle ha sytt bodyn med kantband och knäppning i raglansömmen. Trist att sprätta men det var värt besväret! Kunde ha töjt lite mindre på mudden när jag sydde kantningen nedtill men det blev helt ok ändå och nästa gång blir jag förhoppningsvis mer nöjd med den biten ...

12 kommentarer:

 1. Den blev ju jättesnygg! Gillar kontrasten mellan det bruna tyget och de rosa kantbanden. :) Tack för kommentaren på min sida förresten! :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Och det du skrev om att töja mindre i nederkant när du syr nästa gång...jag brukar medvetet töja vid "skinkorna" då bodyn får en perfekt passform och inte töjer sig lika lätt nedtill sen. Och så ser det mjukare ut på något vis...

  SvaraRadera
 3. du ska vara nöjd, för den är riktig riktig fin!

  SvaraRadera
 4. Jättefin och som du själv säger lagom flickig :D. Det ska bli spännande att se dina kommande bodies.

  SvaraRadera
 5. Den är otroligt fin och ser helt perfekt ut! :-)

  SvaraRadera
 6. Söt - och fint med cerise kantband till.

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Max bruna molntröja har också cerist till. Han följde nämligen med mig och Jade till preschool i Tisdags (för avlämning), och precis där man går in, så står målarställningarna uppställda. Då med food colouring att måla med. Som Max lyfter över huvudet och häller över sig... Och inte nog med det, av alla färgerna så väljer han den röda. Så på vägen ut måste jag förklara för alla att det inte var blod, utan food dye. Han har fortfarande rosa hår och ansikte, men tröjan blev nästan helt ren förutom lite rosa moln här och där. Tips för att få bort sån färg är att blanda lite varmt vatten, en matsked diskmedel och en matsked ammoniak (eller vad det heter). Blötlägg i en halvtimme. Skölj och om det fortfarande är nån färg kvar kan man borsta försiktigt med alkohol. Tried and tested!

  SvaraRadera
 8. Åh, vad fin den blev! Jättefint med cerise kantband!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails