söndag 29 november 2009

Mamma jag vill ha en biltröja!!!

Ja, så här sugen blev min bilälskande son på att ta på sig det nya biltyget som jag köpt från Stoff och Stil för en tid sedan... Han ville ha på sig det direkt och försökte så gott han kunde:) Klart att mamma måste sy en biltröja åt honom! Hade egentligen tänkt sy en pyjamas av det här tyget för att jag tycker att det är så mjukt och skönt men så bestämde jag mig för att prova sy en tröja med lite annorlunda hals...

Efter att ha inspirerats av bla Makrill och Doris och Assar har jag länge varit sugen på att testa att sy en tröja med knäppning en bit ner i raglan sömmen. Tycker att det har blivit så fint när andra gjort det men tyvärr var det inte full så enkelt att göra själv, iallafall inte med lyckat resultat. Nåja, nu har jag provat sedan är det bara att ta nya tag och prova igen och hoppas på bättre resultat! Urringningen fick lite konstig form men om jag retar mig allt för mycket på det så får väl tröjan kompletteras med matchande brallor så får det bli en pyjamas iallafall. Vi får se hur tröjan ser ut på när jag fått knappar och prymtång från Bibbis och fått dit en knapp istället för en knappnål.

Mönster och tyg: Biltyg och orange mudd från Stoff och Stil. Raglan tröja i storlek 100 från Lennartssons bok.


Positivt:Att sonen älskar tyget, att det är mjukt och skönt och att det blev fint med den orange mudden.


Negativt: Att jag inte blev nöjd med halsen:(

Nu väntar vi bara på att lilleman ska vakna så ska vi ge oss ut på julskyltning hela familjen. Idag är det -13 grader men inte det allra minsta lilla gnutta snö, bara lite frost på marken. Så ska det verkligen inte vara här uppe i norr på första advent!!! Jo, kallt brukar det visst vara men inte så snö fattigt! Ha en trevlig advent allihop!

5 kommentarer:

 1. Den blev jättefin i alla fall! Gulliga bilar det där! Härligt det låter med så där kallt och krispigt väder. Här är det urtrist...grått, blött och blåsigt.

  SvaraRadera
 2. jag tycker den är fin, och bäst att ägaren gillar den och är nöjd, det är det som är viktigt.

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev, såna knäppningar har jag inte vågat mig på ännu. Och jag bankar sönder golvet när dessa förgrömmade knappar ska i. Och fingrar förståss, och så ska vi inte tala om knappar som hamnar snett....

  SvaraRadera
 4. Ah, denna trojan tyckte jag jattemycket om. Har sjalv funderat pa att sy med knappning i armsommen. Ar det svart och ar det nagot man bor tanka pa?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte du ska vara besviken på ringningen. Första gången är alltid lite knepig och jag tycker din första ser mycket bättre ut än min första :) Gör något mer med samma ringning så lovar jag att det blir bättre!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails