onsdag 2 november 2011

Påfyllning i byxförrådet!

Nu när det sedan en tid tillbaka är överdragsbyxor som gäller har jag insett att det är hög tid att fylla på i sonens förråd av mjukisbyxor. Behovet av neutrala byxor som passar många mönstrade tröjor är stort men hur kul är det att sy helt neutrala byxor? Fickor måste det iallafall vara och kanske någon annan liten detalj...
Eftersom som det finns ganska så många tröjor i garderoben och tyg i tyghyllan som matchar limegrönt så fick första byxparet bli dessa i limegrön velour. Funderade ett tag på hur jag skulle få dem neutrala men ändå lite kul men slutligen fick det bli lime/vit randig interlock inne i fickorna, vita muddar och vita dekorsömmar. Tycker faktiskt att de blev riktigt fräscha! 
Sydde fast JuMel märket när jag sydde dit mudden i midjan, vet inte om det blev helt lyckat men nu har jag provat den varianten iallafall.

Mönster och tyg: High Jump från Ottobre i storlek 104 men med egna fickor och med resår i midje mudden istället för dragsko. Limegrön velour från Mjuka tyger, randig interlock från Ohlssons stuvar och mudd från S&S.

Positivt: Att byxorna gick fort att sy och att sonen gillar dem!

Negativt: Att jag fick sprätta lös ena fickan för att trippelsömmen inte blev bra. Trädde om maskinen och sedan så blev sömmen bra igen.

Slutligen: Imorgon åker jag till Stockholm på 1 1/2 dags kursande. Hade verkligen tidernas chans att besöka syfestivalen i Älvsjö men efter moget övervägande bestämde jag mig för att hoppa över det. Kanske korkat men jag har köpt så mycket tyger på senaste tiden att det känns svårt att motivera fler inköp och där kan jag tänka mig att det blir svårt att låta bli... Ha så kul alla ni andra som ska dit!

9 kommentarer:

  1. Underbar färg och fint med det randiga i fickorna!/Åsa på minamirakel

    SvaraRadera
  2. Superfina! Det bästa som finns denna och kommande årstid är mjukisbyxor och helst då i velour! Förstår att Lill M älskar dem!

    Ha det bra i Sthlm!

    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  3. Håller med, de blev verkligen fräscha!
    //Thea (kokalal)

    SvaraRadera
  4. Så mkt fint :)Alltid kul med en ny blogg att följa :)

    SvaraRadera
  5. Oj, så klok du var! Det är verkligen svårt att låta bli...
    Själv köpte jag härlig velour och vad glad jag blir när jag ser de här fina byxorna för jag ska just sätta mig vid maskinen och sy byxor. Nu får jag ge mig på att prova den här modellen med fickor, kul!

    SvaraRadera
  6. Åh så fina! Jag skulle verkligen behöva sy lite byxor till sonen men tiden räcker ju inte till.

    SvaraRadera
  7. Grymt snygga!!
    Ha ha, idag när jag sydde brallor var jag nära att sy fast namnbandet i mudden, men det blev inte så. Snyggt blev det iaf!
    /Anna

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails