söndag 17 oktober 2010

Omgjorda brallor och en livebild!


Sydde ett par svarta velour muddisar i vintras som jag tyvärr aldrig blev nöjd eftersom de blev höga i midjan och inte bra i benen på nått vis. Nu gjorde jag slag i saken och sydde om dem. Jag klippte av midje mudden och benen och eftersom sonen älskar fickor sydde jag dit ett par sånna också. De ursprungliga byxorna hade ingen sidsöm men för att göra det enklare att sy dit fickorna så klippte jag upp dem i sidorna. Efter att ha insett hur praktiskt det är med byxor som är tighta i bensluten nu när det är stövel väder så fick dessa byxor långa tighta muddar nedtill. Detta är så klart inget nytt för ni har sett många andra bla Krimskrams och Lilla NovaK göra sånna byxor. Jag har tidigare bara satt långa muddar på avklippta jeans men nu kommer det helt klart att bli fler mjuka byxor med långa muddar inför vintern för det känns som det perfekta plagget under overallen:)  
 Fickorna gör verkligen det där lilla extra för byxans utseende så jag måste nog börja "offra" lite mer tid och sy fler fickor i framtiden. Det verkar som om det är mödan väl värt! 

Slutligen en livebild på min goa 6-åring i sina lila/svarta igelkottskläder. Hon är så nöjd över dem!

Mönster och tyg: Eget byxmönster i storlek 98. Svart velour från S&S och svart/vit randig mudd från Ohlssons.

Positivt: Att både jag och sonen blev så nöjda med de omgjorda byxorna! Så bra att de inte behöver ligga som hyllvärmare i garderoben längre:)

Negativt: Inget! Eller kanske att jag skulle ha sytt dit bakfickor också. Baksidan på brallan ser liksom lite kal ut men med JuMel märket där bak blev det iallafall lite bättre:)

12 kommentarer:

  1. Jättetuffa byxor! Smart med långa muddar, har själv inte sytt några sådana byxor ännu men får nog ta och göra det, C har flera urvuxna byxor som inte är speciellt slitna, får nog ta och sy om dem tror jag.

    Det lila setet är jättefint och sitter perfekt på!

    SvaraRadera
  2. snyggtuffa byxor, förstår att din lilla kille gillar dem. Piraten i tidigare inlägget var ju bara såååå himla fin!

    SvaraRadera
  3. Det är en befrielse när man får fixat till sådant som blir liggandes. Byxorna ser helmysiga ut! Bra ide med den extra långa mudden, tänker just på stövlar och dyl.

    SvaraRadera
  4. Vilken söttis! Iggelkottyg är rätt så snyggt, men M gör det ännu finare!

    SvaraRadera
  5. Jättecoola byxor, de blev verkligen snygga! Jag är helt insnöad på fickor just nu men det ger verkligen byxorna det där lila extra så det är väl värt den lilla extra tid det tar. Och långa benmuddar är verkligen perfekt nu till overall och stövelsäsong!

    Jättefin livebild på din dottern också, hon ser verkligen ut att trivas i sina nya kläder!

    SvaraRadera
  6. Superfina! Jag har också fått en förkärlek för dem långa muddarna... får nog bli några sådana här också. Jattefina igelkott-kläder också så klart!

    SvaraRadera
  7. Superfina brallor, de matchande fickorna och muddarna är så snygga. Syns verkligen på fina dottern hur nöjd hon är med igelkottsetet, å det förstår jag för det blev riktigt läckert!

    SvaraRadera
  8. Jättecoola brallor, vad fint det lila setet blev på!/Åsa

    SvaraRadera
  9. Vad kul med en livebild på din dotter, hon är verkligen jättefin på alla sätt!

    De långa muddarna och dina tuffa fickor får byxorna att se supercoola ut! Du har sytt så mycket snyggt på sista tiden, jag blir riktigt avundsjuk!

    SvaraRadera
  10. Så himla coola byxorna blev. Har försökt få in dottern på detta, men det är bara tights som gäller :D.

    SvaraRadera
  11. Väldigt coola byxor, så snyggt med fickorna och de långa muddarna! Får nog ta och prova sy långa muddar när jag skall sy mjukisar i vinter! Du har också gjort om layouten på din blogg, snyggt med blommorna i bakgrunden! :-)

    SvaraRadera
  12. JUMEL, som är köpt på panduro, man klipper och trycker, ganska enkelt men dyrt!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails