torsdag 14 oktober 2010

SNÖ!!!

När man bor i Norrland så är det väl inte direkt så konstigt att det snöar vid den här tiden på året men jag blev iallafall helt otroligt förvånad när jag steg upp i morse och möttes av ett vitt vinter landskap utanför fönstret och snöflingor som singlade ner! Det var inte lite snö som hade kommit heller och efter en solig dag med temperatur runt nollan så ligger faktiskt det mesta av snön kvar även fast det droppar från taken som på värsta vårdagen.

Vilken tur att jag satte igång med produktionen av fordrade mössor häromdagen för nu känns det som om de snart kommer till användning! Först ut är en svart vit mössa till stora storasyster och en brun drak mössa till lillebror. Sedan blir det nog att fortsätta möss produktionen så att hela familjen får mössförrådet uppdaterat:)

Mönster och tyg: Svart vit jersey från S&S och mönster från Made By Me. Brunt draktyg från Znok och mönster från Doris och Assar, något omgjort så att mössan går ner ännu mer vid öronen. Fleece från Ohlssons och S&S.

Positivt och negativt: Snön!

12 kommentarer:

 1. Gud så söta, och det med snön, jag inte alls förbered med jag bor i södern. och så måste jag säga att vilken fin bild hade ni i förra inlägg, absolut sötaste familj har du, gud bless u!

  SvaraRadera
 2. Fina mössor och härligt med snö, även om jag gärna väntar lite till på vintern...

  SvaraRadera
 3. Jättefina mössor! Och vad underbart med snö, nu bor ju en annan i skåne så här ser vi ju inte snön allt för ofta....:)

  SvaraRadera
 4. Visst var det härligt med lite snö, har en 2-åring hemma som ropar SNÖ! hela tiden och vill ut och leka. Vad fin mössan med draktyget blev. Har i år vågat göra fleecefodrade mössor, men jag tycker det blir svårt med storlekarna då de blir stummare än jerseymössor.

  SvaraRadera
 5. Japp bara att leta vinterkläder innan dagis, snön kom som en chock fast man borde varit beredd.

  Fina mössor! Måste oxå sy i fleece till familjen!

  SvaraRadera
 6. Blir förvånad över mig själv när jag tänker: mysigt med snö!! Fast det får inte bli som förra vintern!! Finfina mössor occkså!

  SvaraRadera
 7. Bor i Skåne så vi lär inte få se snö på ett tag ännu, men man kanske skulle börja sy mössor redan nu!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Fina mössor och ser ju härligt ut med snön men väntar gärna lite till på den ;)

  SvaraRadera
 9. I Stockholm har vi ingen snö än, men fy vad det blåser kallt! Här är det också mössa på!
  Fina mössor du sytt till familjen, har planer på att göra det samma. Skulle vilja ha en ny mössa själv denna vinter!

  SvaraRadera
 10. Kändes tidigt med snö! Den gjorde sig fin som bakgrund till de helläckra mössorna.

  SvaraRadera
 11. Gud vilka söta...Ja snart kommer det nog snö här i Härnösand med, är ju oxå Norrland...jag kanske måste göra några fodrade mössor jag med!

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt fina mössor! Här i Skåne lär det väl dröja innan det blir snö men vi får dras med snålblåst istället!!!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails