torsdag 21 oktober 2010

Ännu några mössor...

Dessa tre mössor har sett dagens ljus under veckan som gått. Det är ju så skoj att ha många olika mössor och eftersom de är så enkla och snabba att sy så blir det ju lätt några stycken:) Den översta ska min 6-åring ha till sin nya svarta vinterjacka och de två nedersta är tänka att matcha lillemans två olika overaller. Jag håller även på att försöka få till en bra modell på något mellan ting mellan en halskrage och en dregglis. Test sydde ett par stycken härom dagen och nu har jag nog hittat en modell som verkar funka. Väntar bara på kardborrband från Bibbi så dyker det nog snart upp några som matchar dessa mössor.

Mönster och tyg: Lila igelkottar från S&S, fodrad med svart fleece från samma leverantör och sydd efter Made By Me:s mönster men förlängt några cm. Morfars maskiner från Jny fodrad med vit fleece från S&S. Randig velour från Mjuka tyger fodrad med brun fleece från Ohlssons. De två nedersta är sydda efter Doris och Assars mönster.

Positivt: Att det är så kul att sy mössor. Tack och lov för jag tycker faktiskt inte att det finns så mycket roliga mössor att köpa.

Negativt: Att det just nu finns så många många fina tyger jag vill köpa.Men hur ska detta gå när tyghyllan nästan svämmar över?! När ska jag eg ha tid att sy upp alla tyger som ligger? Ett känt problem, jag vet, men hur motstår man sitt köpbegär?! 

8 kommentarer:

 1. Det är alltid kul att ha flera mössor att variera sig med. Du har valt underbara tyger!

  SvaraRadera
 2. Jättefina mössor! Har du köpt dessa mönster eller? Kanonfina kombinationer av tyger! Måste sedan instämma i det sissta du säger, jag blir heller aldrig nöjd. Det finns alltid tyger jag tror jag inte kan leva utan.

  SvaraRadera
 3. Jättefina mössor. Tyg kan man bara inte få för mycke av, man kan bara få för lite pengar i börsen ;)

  SvaraRadera
 4. Håller med, fina mössmodeller och fina tyger som vanligt! Håller också på med nån slags halskrage som inte ska vara för tjock men samtidigt värma bra. Klurigt!

  SvaraRadera
 5. Ah, det här med tyg-beroende, jag vet inte hur man ska kunna stå emot...jag förstår dig! Jättefina mössor, modellen där det går ner över öronen verkar så himla bra!

  SvaraRadera
 6. Jättefina, gillar framför allt den röda mössan :)

  /Mia

  SvaraRadera
 7. Jättefina mössor!
  Förstår dig helt, jag har också ett himla köpbegär när det kommer till snygga tyger!Och tyg, det kan man väl inte ha för mycket av ;-)

  SvaraRadera
 8. Jättefina mössor! Och visst är det roligt med variation och visst är det ett köpbegär som sätter in så fort nya tyger dyker upp.....:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails