fredag 1 oktober 2010

Kanske lite tuffare?

Det känns som om det inte är helt enkelt att hitta varken tyger eller mönster som går hem hos min 9-åring men de här tygerna från Stoff och Stil gick hem direkt. Frågan var bara vad som skulle sys av dem? De randiga tightsen var givna för de passar till en hel del annat som finns i garderoben, men vad skulle vi sy av det andra tyget? Slutligen föll valet på denna tröja/tunika och jag måste säga att jag är mer än nöjd med den. Till råga på allt var den enkel och snabb att sy och sömnaden flöt på utan större missöden:)
Tröjan/tunikan har pingvinärm, visst heter det så?!, och lång mudd nedtill. Största nackdelen med modellen är att det känns som om det gick åt mycket tyg eftersom bak och fram styckena är hela. Tur att S&S tyger är billiga:))
Smalrandiga tights som matchar.

Mönster och tyg: Tights i storlek 128 men färlängda till 134 från Ottobre /2004.

Tröjan/tunikan i storlek 134 är sytt efter ett egenhändigt tillverkat mönster med stark inspiration från en köpt HM tröja. Man kan nog säga som så att tröjan var otroligt lätt att rita av:) Samtliga tyger från S&S utom den svarta mudden som kommer från Ohlssons.

Positivt: Att både jag och dottern blev så nöjda! Att 6-åringen vill ha en också så nu måste mönstret förminskas. Kul att sy nått enkelt som blev bra efter jobbet med fickorna i förra inlägget.

Negativt: Att vi fortfarande är mer eller mindre förkylda. Sega baciller verkar det som!:(

Slutligen: Tack för alla kommentarer till mitt förra inlägg. Kul att så många gillar fickorna. Jag gillar dem med. Jag är nog mest irriterad över att byxorna känns lite vida upp till och sedan tyckte jag att fickorna tog för lång tid att göra. Så är det när man har lite tid och vill mycket. Nästa gång blir det nog likadana fickor men på byxor med sidsömmar!

Ha en trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Tuffaste bruden;o) Superläckert!!!

  SvaraRadera
 2. Såå galet fin. har köpt hem tyget med ringar och tänkt sy något till mig själv i det, är nog dax att ta tag i det nu när jjag ser hur fint det blir!!!

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg tröja, kul att pingvinärmen kommer tillbaka./Åsa

  SvaraRadera
 4. Ojojoj! Vad snyggt! Förstår verkligen att ni båda är nöjda! En sån skulle nog min stora tjeja också kunna tänka sig. Det blir inte mycket sytt till henne numera! De börjar bli stora.... :) Tur att vi har de små också så att vi får sy!!! Ha en go helg! Kram

  SvaraRadera
 5. Kul när man lyckas så här bra!!! Tröjan är verkligen både snygg och tuff! Bra jobbat, för jag vet att det inte är enkelt och få en 9-åring nöjd!!!

  SvaraRadera
 6. Jättefin set, det skulle gå hem direkt till vilken som helst tuff tjej!

  SvaraRadera
 7. Det blev ju jättefint! kul att hon blev nöjd! Min 5-åring är väldigt kinkig så jg kan knappt sy något åt honom tyvärr! Måste nog köpa hem det svart/vita med ringar, har sett massor av fina plagg av det!

  SvaraRadera
 8. Jättesnyggt!!!
  Jag kan tänka mig att modellen tar mycket tyg, jag har faktiskt funderat på att sy en pingvinärms-tröja till mig själv av ett tyg jag hittade på Ohlssons, ganska stor billig bit som tur var, vågar inte använda nåt dyrare, hehe!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails