onsdag 6 oktober 2010

Här var det elefanter!

Denna tröja har legat till klippt lääänge men inte blivit ihop sydd bla för att jag inte "orkat" byta tråd i overlocken men mest för att flera andra sömnads idéer som jag varit mer sugen på fått gå före. Bytt tråd har jag minsann gjort flera gånger sedan denna tröja klipptes ut så det ska jag kanske inte skylla på! Nåja! Nu är det klar iallafall och jag är nöjd med modellen om man bortser från att jag tycker att den verkar vara något vid i halsen och att ärmarna nog kunde ha varit lite smalare. Jag har tyvärr inte fått prova den på sonen så egentligen vet jag inte hur den ser ut på det är bara när jag jämför med andra tröjor som jag får dessa känslor. Hur som helst så kommer det att bli fler tröjor av den här modellen eftersom de är helt perfekta om man vill sy av mindre tygbitar som ligger och skräpar eftersom ärmarna är delade i en fram och baksida.

Mönster och tyg: Mönster i storlek 98 från Ottobre 4/2010. Svart elefantjersey från Jofotex, röd jersey från Jny design och randigt bomulls tyg från ett nattlinne som jag fyndat för halva rea priset på Åhlens. Nattlinnet köpte jag endast för att jag gillar det orange/röda tyget:)

Positivt: Att tröjan äntligen blev klar och modellen känns användbar.

Negativt: Att halsen känns vid, hoppas den inte är för vid...

19 kommentarer:

 1. Jättefin tröja och snygg färgkombination!

  SvaraRadera
 2. Riktigt tufft! Älskar färgerna. Svart, rött och orange kan faktiskt bli en ny favoritkombo!

  Att man kan ta till vara på små tygbitar låter perfekt. Bra för kassan!

  SvaraRadera
 3. Fin kombo, hur cool som helt! och det känns unisex, varför inte en sådant till flickorna .

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Vilka mått gör du i halsen när du syr med mudd. Jag sydde med x 0,9, men tycker att den kanske blev vid. Ha d fint!

  SvaraRadera
 5. Va kul med delade ärmar! Har tjuvkikat på polarnoch pyrets mulitfärgade tröjor där de gjort just detta tror jag. Belv superfint med det orangea till!

  SvaraRadera
 6. Snygg tröja med tuff tyg- och färgkombo!

  SvaraRadera
 7. Jättesnyggt! Gillar den där kombon med mönstrad kropp och randig ärm. Blir säkert en snygg-snygg son när den väl kommer på!

  //Madeleine

  SvaraRadera
 8. Heja! Visst är det skönt när en "surdeg" blir klar!! :-)

  SvaraRadera
 9. Supersnygg kombination, är ju väldigt svag för randiga ärmar själv :-)Snyggt och smart med enfärgat på baksidan av ärmen.

  SvaraRadera
 10. Gillar verkligen färgmixen :o)
  Ibland skulle man behöva någon utmaning för att ta tag i sina UFO´n. Har oxå ett antal som ligger och väntar. Sååå skönt när de blir klara;o)

  SvaraRadera
 11. Gillar också det mönstret, kul skärningar och man kan få in många trevliga tyger. Håller dock med om att halsen blir lite i största laget. Ska prova med dubbel sömsmån nästa gång!

  SvaraRadera
 12. Åh, så cool tröja! Jättesnyggt med det orange till det svart/vita.

  SvaraRadera
 13. Supersnyggt! Färgkombon är grymt snygg!!

  SvaraRadera
 14. Snygg tröja! Och i härliga färger! Vad bra med en modell där man kan använda upp sina stuvbitar!

  SvaraRadera
 15. Skitsnygg! Jag älskar elefanterna och randigt också för den delen.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails