tisdag 26 oktober 2010

Drakar i olika former

Den tidigare sydda drakmössan har fått sällskap av matchande halsvärmare och vantar. Vantmönstret hittade jag hos Bibbi efter att ha fått tips om det av någon annan bloggare , minns tyvärr inte vem just nu, som också sytt vantar. Mönstret är bra men stort i storleken. Sydde storlek 2 år åt min nyblivna 3 åring och fick korta av dem innan jag sydde på mudden för att de inte skulle bli för långa. Tummen och resten av handen är okej i storlek men själva vanten är något bred. Kan ju lätt justeras om det blir fler sydda framöver.

Mönster och tyg: Mössmönster från Doris och Assar, eget mönster till halsvämare och vant mönster från Bibbi. Draktyg från Znok, vit fleece från S&S och mudd från gömmorna.

Positivt: Att det gick lätt att sy vantar, kul att prova något nytt!

Negativt: Att det bruna draktyget snabbt blir tråkigt efter några tvättar. Passar nog bättre som mössa och halsvärmare än som tröja med tanke på att tröjor oftast får tvättas efter en dag på dagis. Är det någon fler än jag som upplever att just detta tyg inte "håller" i tvätten?

10 kommentarer:

 1. Så himla fint! Kommer väl till pass nu när det börjar bli kallt.

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Så fräscht med bara enkla färger som brunt och vitt!

  SvaraRadera
 3. Så himla snyggt med matchande vit fleece! Har inte köpt det bruna själv så jag kan inte svara på det, men va tråkigt om det är så! Man vill ju att det ska hålla färgen!! Men då är det ju smart att göra som du har gjort och använda det till mössa och halsvärmare! Å vantarna är urgulliga!!

  SvaraRadera
 4. Jättemysiga! Har funderat på att köpa det tyget, men blir ju tveksam nu...synd...det är ju väldigt fint! :(

  SvaraRadera
 5. Jättehärligt och gosigt set nu i kylan! Har inte heller köpt tyget, men vad trist om det bleknar efter några tvättar!

  Tack för att du tipsar om var man kan hitta mönstret på vantarna som jag tycker är jättefina!

  SvaraRadera
 6. Jättefint set! Måste nog också beställa vantmönstret, de var verkligen fina!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad fina drakarna var till mössa, halsvärmare och vantar! Bra att veta att barnmönstret är lite stort. Jag har ju bara sytt vuxenvanten i strl S å det var lagom på alla håll för mina händer. Har ju sytt draktröjor men änsålänge är tygerna fortfarande fina fast de har nog bara tvättats 5-6 gånger än... Hoppas de håller sig fina ett bra tag till.

  SvaraRadera
 8. Anki:Visst ja, det var ju hos dig jag såg vantarna först:) Det gröna draktyget funkar bra i tvätten det är det bruna jag tycker har blivit blekt och lite "noppigt", eller vad jag ska säga. Synd, för det är så fint och mjukt och skönt...

  SvaraRadera
 9. Tycker ofta att just interlock håller sämre inte bara i form utan även att det ser tråkigt ut snabbt,jersey håller bättre i form men även färg,ser inte tråkigt ut direkt...

  SvaraRadera
 10. Så det är du :-).. Jag har ju förlängt mössorna lite över öronen, men det blev nog lite väl mycket iaf på Isaks. Har inte sett den andra på än. Men skam den som ger sig, bara att fortsätta fixa till mönstret. Dock passar de ju alla barn olika och jag utgår från mina egna barn jämt...
  Ha det fint!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails