tisdag 13 april 2010

Stjärnor till sommaren!

För en tid sedan fick jag en beställning på en kortärmad singoalla tunika i det härligt sommriga rosa stjärntyget från Jny design. Det är väl egentligen inte så mycket att säga om singoallan annat än att de alltid är lika roliga att sy, går ju rätt snabbt och enkelt om nu inget trasslar. Den här gången lyckades jag med bedriften att sy på en nål så den fastnade under kniven på overlocken och efter det skär inte den kniven riktigt som den ska:( Antar att jag måste försöka få tag i en ny för den fick sig väl ett hack av nålen skulle jag tro. Nåja, det finns ju de som syr utan kniv så jag får väl göra det eller hålla till godo med inte helt perfekt skurna kanter till jag fått tag i en ny... Hade en tanke på att prova sy en fusk coversöm när jag sydde fast ärmarna men jag fegade ur, får ta det på ett plagg till något av mina egna barn till att börja med.


Mönster och tyg: Rosa och cerise stjärntyg och enfärgat cerise jersey från Jny design. Av kortat singoalla mönster i storlek ca 134 från Äppel Päppel.


Positivt: Att tunikan blev härligt sommrig och att tyget känns svalt och skönt!


Negativt: Skulle väl vara "krocken" med nålen då...

10 kommentarer:

 1. Jätte härligt med singoallor! Så somrig och fräsch i färgerna!

  SvaraRadera
 2. Superfin och superfräsch! Trist med nålen dock. Men, det är ju ändå relativt enkelt fixat! Härligt med somriga kläder!

  SvaraRadera
 3. Dina singoallor är så himla fina!!

  SvaraRadera
 4. Åh, den är jättefin!! Och somrig.

  Börja med att lämna i befintlig kniv för slipning. Det brukar räcka.

  SvaraRadera
 5. så fin och fräsch med det tyget! superfin =)

  SvaraRadera
 6. Jättehärlig, jag blir så inspirerad av dina kläder!

  SvaraRadera
 7. Jättesöt singoalla! Tråkigt med nålen!

  SvaraRadera
 8. Åh, så himla härlig! Jag kunde inte heller motstå detta tyget så nu ligger det och skriker åt mig att jag ska sätta saxen i det :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails