söndag 18 april 2010

Ännu en "vuxen" ubåt live!

För en tid sedan när jag surfade runt bland mina favorit bloggar hittade jag en tunika hos Retrostuff som jag kände att min 6-åring verkligen skulle älska. Eftersom jag själv är så dålig på att sy i annat än mjuka tyger slängde jag in en förfrågan om det gick att beställa något liknande samtidigt som jag kommenterade inlägget. Svaret kom snabbt och var en förfrågan om ett byte, tunika mot vuxen t-shirt? Gissa om jag nappade direkt?!:) Kul att andra uppskattar mina t-shirts i barntyger lika mycket som jag och dessutom vill göra ett byte! Sedan blir det så klart extra pirrigt att skicka iväg ett vuxen plagg eftersom vi vuxna så klart är lite mer petiga när det gäller passform än barn... Jag kan bara hoppas att den passar My annars får jag väl helt enkelt sy en ny till henne och behålla den här själv... När det gäller tygval så hade inte My några speciella önskemål förrutom att hon inte ville ha nått blått och efter lite velande hit och dit så bestämde jag mig för att använda det härligt gula u-båtstyget. Jag valde vita kantband till för att jag tycker det ser fräscht och fint ut nu när det går mot vår och sommar.

Så här sitter den på mig iallafall!Mönster och tyg: Mönstret är det samma som här. Gult ubåts tyg från Znok och vit mudd från Stoff och Stil, tror jag...


Positivt: Otroligt kul att göra ett byte!!! Att sömnaden flöt på och jag är nöjd med resultatet. Kniven på overlocken tycks ha återuppstått eller så var det nått annat som gjorde kanten på sömnen ojämn. Tyckte det såg ut precis som den skar ojämt, vilket ju inte hade varit så konstigt med tanke på nålen jag körde på, men efter att ha trätt om den och sytt i lite olika tyger verkar den funka igen. Hoppas det fortsätter så!

Negativt: Inget!


Återkommer så snart jag fått hem den jättefina tunikan från Retrostuff så ni får se hur den ser ut!

5 kommentarer:

  1. Superläcker! My blir säkert supernöjd :o)

    SvaraRadera
  2. Kanonsnygg!! Helt rätt med de vita kantbanden :)

    SvaraRadera
  3. Läckert med de vita kanterna! Nu har jag äntligen fått tummen ur och sytt en egen. Tack för inspirationen! Det var din rosa variant som verkligen fick mig att falla för ubåtstyget!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails