fredag 23 april 2010

Pingvin pyjamas till lilleman!

Ända sedan jag beställde det här mjuka härliga pingvin tyget från Jofotex har jag tänkt sy en pyjamas av det åt lilleman. Det känns verkligen som om det var lääänge sedan jag fick hem tyget men sedan fick jag för mig att jag ville sy en hel pyjamas och hittade inget bra mönster. Men, men återigen fick jag hjälp av en blogg vän, denna gång var det Makrill som erbjöd mig ett mönster så vi gjorde ett litet mönster byte helt enkelt. Tusen tack Ingrid, mönstret kommer helt klart att användas igen! Mönstret var tänkt som en hel dress, med långa armar och ben, men med tanke på att det snart är sommar så valde jag att korta av dem. Eftersom jag inte riktigt visste hur långa benen skulle vara så sydde jag ihop dressen så sonen fick prova innan jag sydde dit korta muddar ned till både i ärm och ben slut. Det är första gången jag syr sånna korta muddar men jag tycker att det det passar bra på denna dress iaf. Slog till och testade ännu några fusk cover sömmar och de blir ju verkligen en trevlig liten detalj:) Hade en del små trassel när jag skulle få till mudden runt halsen och sprundet ,eller vad det nu kallas på en hel dress, men det blev hyffsat till slut iallafall. Funkar helt okej att sova i!

Jag sydde även ihop bakstyckena med en fusk cover söm och sedan fick JuMel märket ta plats där bak denna gång!


Mönster och tyg: Hel dress i storlek ca 98, mönster från Makrill. Pingviner från Jofotex, vit mudd från Stoff och Stil och knappar från Bibbi.

Positivt: Att sonen fått en sommar pyjamas!

Negativt: Att mönster passningen inte blev den bästa. Så kan det gå när man inte tänker efter före man klipper...

5 kommentarer:

  1. Jättefin, gillar kragen! Inte ens märkeskläder mönsterpassar sina kläder särskilt mycket. Det är nog bara vi synördar som tänker på sådana detaljer, men visst kan man bli irriterad över en sån liten grej :-) Jag hade dock inte tänkt på det om du inte skrivit det!

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Håller också på och klurar på ett bra mönster på något liknande till Sigge. Modellen är ju toppen nu i sommar både som pyamas och bodysuite.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails