torsdag 5 augusti 2010

Välkommen in i...

...mitt nya syrum! Ja, tro det eller ej men nu är det äntligen klart och det känns så otroligt kul att ha fått ett riktigt skrivbord till maskinerna, en riktig stol och en bra hylla till alla tyger. Hade jag fått önska så hade jag gärna velat ha en större tyghylla men eftersom rummet inte är så stort, det inte finns en enda hel vägg där och att vi känner att vi vill kunna ha en gästsäng där inne så löste vi det med en hängande tyghylla och då fick det bli denna storlek. I framtiden när vår planerade bastu och relax blir klar så skippar vi gästsängen för en bäddsoffa av nått slag i relaxen och då rymms en större hylla och kanske tom stykbrädan istället. Om nu sy intresset håller i sig så länge så relax och bastu hinner bli klar... Vi har bott i huset sedan -96 och än har inget hänt på den fronten så det finns väl inte direkt nått som talar för att det ska bli gjort nu:)

Som ni ser är tyghyllan nästan full. Så ovanligt va?!:)) Kan konstatera att om jag nu ska köpa några nya tyger så måste det bli gröna eller rosa om de ska rymmas någonstans eller så får jag helt enkelt försöka tömma lagret lite först... Har rensat ut en massa mindre stuvbitar och lagt i en korg uppe på hyllan och sedan ska jag ta ner ytterligare en korg från vinden och lägga kläderna med potential att göras om i den så slipper de ligga och se skräpiga ut på hyllan. I skrivbordlådorna finns det gott om plats för tråd och annat sybehör och nu när jag tänker efter så är det visst bara mönster pärmarna som inte fått någon plats. Nåja, det ska nog lösa sig...

Håll i er nu för nedan kan ni se vart jag satt och sydde tidigare...
Mitt bland vinterjackor, skor och regnkläder på en gammal ful pall som används vid senaste husmålningen och vid ett lågt campingbord. Ett himla joxande var det med att flytta maskinerna upp och ner och byta sladd i eluttaget! För att inte tala om den urusla arbetställningen!

Måste jag säga att det känns toppen med ett nytt syrum?!

Positivt: Att rummen äntligen är klar och jag är så nöjd! Att jag bytte gardin längder mot kappa för att få in mer ljus i rummet och att jag inte ens behövde sy gardinerna:) Jag fyndade två dukar på Åhlens för halva rea priset härom dagen med tanken på att jag nog kunde sy nått fint av dem men så fick de bli gardiner istället. Enkelt, billigt och bra och de gjorde rummet både större och ljusare:)

Negativt: Vad skulle det vara?!

Slutligen: Ritade ett nytt bebis möss mönster igår kväll. Det första kändes litet och det andra lite stort. Sydde en provmössa efter det större mönstret och den var för stor för Baby born dockan och sedan hade jag inte något fler lämplig prov kandidat... Ni som sytt bebis mössor, hur stora gör ni dem till en 2 mån bebis? Runt om alltså, min är ca 38cm runt om.

17 kommentarer:

  1. Jamen, tjena! Vilket lyft!!!! Så fint du har fått det!

    Och jag tror att du har den allra största motivationen att bygga relax nu - du vill ju bli av med gästsängen! :)

    SvaraRadera
  2. Så fint och ordnat du fått! Blir riktigt avundsjuk på alla ni som har ett syrum! Själv sitter jag vid köksbordet och plockar fram och bort hela tiden känns det som. Enda fördelen är väl att det känns som att jag och min man umgås när vi kan snacka medan jag syr och han sitter vid datorn på andra sidan köksbordet :)

    SvaraRadera
  3. Va glad jag blir för din skull :o) Rena paradiset mot förr!!!!

    SvaraRadera
  4. Åh, vad underbart. Jättefint! och ordningen i tyghyllan imponerar :-) Mycket fina tyger. Själv har jag det mesta nerpackat i flyttkartonger för stunden pga en renovering (vi hade helt plötsligt ett sovrum för lite...) och tyvärr får jag nog ett mindre utrymme efter det... Får ta mig en funderare för att få ut så mycket som möjligt av ytan, men hyllor uppe på väggen är ju en bra idé.

    SvaraRadera
  5. whey! vad roligt, förstår att du är glad!!

    SvaraRadera
  6. Grattis till ditt syrum, blev ju jättefint!

    SvaraRadera
  7. Vilken skillnad! Och vilken inspirerande tyghylla, tjusigt!

    SvaraRadera
  8. Snyggt syrum! Är AVIS kan jag säga, men jag har en ganska bra plats där allt kan vara framme med strykbräda plats för minst 2 maskiner och hylla bredvid, men det är i vardagsrummet så snyggt är det inte.. =o))

    Jag tror du är helt rätt ute med måtten på mössan, jag har sytt i den storleken och mätte precis en mössa och den är 38 cm runt om och 16 upp till toppen från kanten, färdigsydd då.. Den är måttad mot en babymössa som mina barn hade när dom var 1-3 månader i st 62 cl och den passade perfa på båda tjejerna då.

    SvaraRadera
  9. Wow, så fint!! Blir lite avis och får ångest!! Mitt syrumm vill jag inte visa upp för att det är så stökigt. Men jag behöver också hyllor för att komma i ordning. Hade hoppats få gjort det på semestern men så blev det inte.

    SvaraRadera
  10. Ordning och reda, nya kläder på fredag. Hur fint som helst! Får massor av lust att själv göra mig en syhörna!

    SvaraRadera
  11. Vilken skillnad mot innan! Det blev jättefint! Ser så ljust och härligt ut också. Imponerande tyghylla! :)

    SvaraRadera
  12. Wow, vilken skillnad. Jag förstår att du är nöjd. Själv skulle jag också behöva mer tygplats. Jag förstår inte hur det kan bli så trångt så fort :D.

    SvaraRadera
  13. Superfint! Gillar att du färgsorterat. Jag har efter tygsort men kanske ändrar när jag ser hur fint det blev med din metod...=)

    SvaraRadera
  14. Underbart vad man som syfrälst kan hitta platser i konstiga hörn för utövandet av intresset! (Männen får ofta hela garaget, om man har garage.) Jag har en (1) manlig sykunnig vän... nä, han har inte garaget utan hela sin våning som syplats.
    Fast det blev ju fasligt bra som det blev hemma hos dig.
    (#muttrar dock lite över manligt och kvinnligt utrymme#)

    SvaraRadera
  15. Ja vad fint!! Till dig vill jag komma och sy... vilken skillnad också mot förut.

    Bara för att fortsätta anlägga ett trist genusperspektiv: är det någon som ser en karl lägga upp ett blogginlägg hur han fått sitta i garderoben och snickra eller spela dataspel? Och nu är glad för ett halvt rum och en halv hylla? Nä, ta det största rummet i anspråk nästa gång :)

    SvaraRadera
  16. Hihi, vad jag skrattade åt din f.d. syhörna! ;-) Själv huserade jag I vardagsrummet förut, så jag vet känslan när man har ett "eget" ställe för alla sina saker. Vilken ordning i tyghyllan, wow!!
    Njut av ditt nya rum! :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails