lördag 7 augusti 2010

Ny möss modell!

Som jag skrev i förra inlägget så ritade jag ett nytt möss mönster härom kvällen och så här ser den färdiga mössan ut. Jag är riktigt nöjd med modellen men känner mig fortfarande en aning osäker på storleken. Mössan är tänkt att vara storlek ca 2-4 mån. På det första mönstret jag gjorde blir mössan ca 34 cm runt om och efter att ha tittat i barnens BVC böcker verkar den storleken mer passa en nyfödd. Mao fick jag rita mönstret lite större och då blev mössan ca 38 cm runt om. Kan det bli mer rätt? Hoppas på det iallafall Har ett par beställningar på gång på en mössa, en dregglis och ett par muddisar i storlek 62 så snart kommer det mer bebis kläder här på bloggen.

Mönster och tyg: Egna mönster och tyg från Ohlssons. Dregglisen har svart velour av okänt ursprung på baksidan och tryck knapp från Bibbi.

Positivt: Att jag är nöjd med möss modellen och framför allt att jag fått bada tre dagar i rad:) Sommaren är verkligen härlig när solen visar sig och man får lata sig på stranden med familjen!

Negativt: Inget förutom att jag är osäker på möss storleken...

10 kommentarer:

 1. Fler som är inne på att fixa till syarbetsutrymmet ser jag :-). Vilket sött litet set!

  SvaraRadera
 2. Hur syr du för att dregglisen ska bli så fin, tycker det är så svårt att svänga runt där uppe vid knappen, och så viker sig tyget =( Dina ser lite spetsigare ut?

  SvaraRadera
 3. Va fint! Jag har ritat en liknande mössmodell. Den är inte uppvikt iof men måtten borde stämma tycker jag ändå. Till 2-6 mån har jag 17,5 cm från kant till kant på mönstret.

  SvaraRadera
 4. Fint babyset! Vad skönt med eget nytt syrum! Skrivbordet passar bra till dina maskiner och vad roligt att båda ryms där. Låter skönt med bad 3 dagar i rad! Hoppas ni får en trevlig semester i Byske eller Skellefteå och att det blir mer badväder!

  SvaraRadera
 5. Fin modell och härligt set!

  SvaraRadera
 6. Supersött set! Gillar mössmodellen med knuten!

  SvaraRadera
 7. Åh, så sött. Har mätt mitt mönster och det är nog ca 36 cm runt om för storlek 56. Har provat det på ett par dockor hemma, men det ska bli spännande att se hur det passar på en riktig bebis.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails