tisdag 3 augusti 2010

Kanske årets sista sommar klänning?

Ja, det känns nästan lite galet att sy en sån här sommrig klänning när sommaren snart är slut men än ska vi förhoppningsvis kunna ha klänning ett tag och i annat fall så funkar den nog nästa sommar med. Jag fyndade detta sommriga tyg på Pingstkyrkans Second Hand för en tid sedan och sedan dess har klänningen funnits i tanken och sedan har det kommit en massa tröjor emellan:) Bilden blev inte den bästa trots att jag gick ut för att fota. Inser att det har börjat bli mörkt på kvällarna även här i norr och i kväll kändes det dessutom rått och fuktigt. Blä, fick riktiga höst känslor fastän jag faktiskt fått ta mig ett dopp mellan molnen idag!
På denna bild ser ni kanske mönstret lite bättre iallafall. Hade först tänkt sy dit en spets nedtill men så tyckte jag att det räckte med den lilla bården som ändå finns nedtill på tyget så det fick vara. Ibland känns det som om "less is more" på nått vis...

Dottern ville ha rosa knyt band så då fick det bli så och det gjorde ju att den annars så ljusa klänningen fick lite mer färg.

Mönster och tyg: Mönster från Ottobre 3/2009 i storlek 122. Påslakan från Pingstkyrkans Second Hand=fynd för en 20:a som räcker till massor:) Snedslå från Bibbi.

Positivt: Söt, enkel och snabbsydd klänning och ett mönster som kan varieras i oändlighet:) Bäst av allt är iallfall att jag i kväll har fått inviga mitt nya skrivbord där bägge mina maskiner rymms även om vi fått "trycka" dit en dator också. Så bekvämt att få sitta vid ett skrivbord på en riktig stol och inte vid ett campingbord på en pall inträngd i klädkammaren!!! För att inte tala om vad mycket plats det plötsligt blev i klädkammaren... Bild på syrummet kommer när det är helt klart än återstår att få en ny tyghylla på plats.

Negativt: Inget förutom då att vädret är så nyckfullt. I sommar har det inte blivit många hela dagar på stranden även fast vädret varit varmt bara för att det allt som oftast blir mulet från och till under dagen och vem vill sitta på en strand bland mörka moln?

Slutligen: Tusen tack för alla kommentarer till mina senaste inlägg, det är alltid lika kul och värmade att läsa vad ni skriver! Ett speciellt tack till Hello som svarade på min fråga angående volangsömnad, nu blir det nog snart volanger sydda här:)

8 kommentarer:

 1. Jättefin klänning, hoppas hoppas verklgen den kommer till användning lite till den här sommaren. Inte kan det väl vara över redan????!!!!

  SvaraRadera
 2. Superfin! Men det känns lite sorgligt, "kanske sista sommarklänningen för året" (inte citat från dig riktigt..bara nästan ;o))
  Men visst har jag satt igång att sy höstsaker. Inga fler kortärmade klänningar just nu.. Eller ju, en blus blir det nog, vill ju ha en give-away snart ju.. =o)

  SvaraRadera
 3. Så skir i det söta tyget, passar fint till modellen!

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Jag har svårt för att sluta sy sommarklänningar eftersom det är så fruktansvärt roligt! Vi får hoppas de kan användas ett tag till.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar enkelhet och den här klänningen är väldigt söt och fin på alla sätt!Måste också få säga att bilden och tröjan i ditt förra inlägg är fantastiskt fina!

  SvaraRadera
 6. Åh, så fint det blev. Bården nertill förhöjde verkligen.

  SvaraRadera
 7. Supersöt! Här i skåne har det börjat smått att bli långbyxe-väder... Hoppas ni har lite mer värme där så hon hinner använda sin klänning.

  SvaraRadera
 8. Söt klänning! OM sommaren tar slut så är det säkert en modell som går nästa sommar också!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails