fredag 18 december 2009

Stjärnor till lillebror!

När storasyster fått sin jul tunika blev det dags för lillebror att också få nått fint att ha på sig till jul. Jag har länge varit sugen på att prova sy något v-ringat till honom men eftersom jag inte haft något mönster så har det inte blivit av. Hur som helst så är det inte så lätt att hitta på nått julfint att sy till en liten kille , om man inte vill sy en skjorta, så valet föll på att sy en v-ringad slipover i den fina stjärn velouren från Mjuka Tyger. Jag använde mitt vanliga tröj mönster men klippte ur en v-ringning istället för vanlig rund hals. Först gjorde jag ringningen för liten så jag klippte bort första kantningen och gjorde v:et lite större innan jag sydde kantningen på nytt och sen blev det perfekt. Det är minsann första plagget jag syr med mudd nedtill också men jag tror det kommer att bli fler tröjor med både mudd nedtill och v-ringning. Slutligen kunde jag inte bestämma mig för vart JuMel märket skulle sitta så slipovern får vara märkeslös ett tag...

Mönster och tyg: Tröjmönster från Äppel Päppel men med egen gjord v-ringning. Stjärn velour från Mjuka Tyger och mudd från Ohlssons.

Positivt: Att det blev fint med v-ringat och att det inte var så krångligt att sy som jag inbillat mig:)

Negativt: Inget egentligen eller möjligen att jag fick göra om v-ringningen en gång.

10 kommentarer:

 1. Åh, en sån vill jag hinna med till lilleman innan julafton. Tyget har jag liggande orört, det är nog endast tid som saknas ;-)

  SvaraRadera
 2. Så snygg!! En precis likadan har jag gått och funderat på länge... Men tyvärr lyckades jag inte alls, eller rättare sagt det blev katastrofalt misslyckat, förra (och första!) gången jag gav mig på en v-ringning. Så jag känner mig lite bränd. Något tips?

  SvaraRadera
 3. Jättefin slipover! Jag har sytt en likadan i stjärntyget och tycker det passar superbra som finkläder till en liten.

  Kul att du gillade tröjan och byxorna i min blogg! Jag är bara jätteglad om folk inspireras av det jag syr, det är ju därför jag har en blogg. Jag får själv en massa inspiration från sybloggar men tycker också det är svårt att veta om man trampar någon på tårna. Jag försöker ange varifrån jag får idéer till vissa plagg, men ibland syr man faktiskt bara likadant som någon annan utan att ha sett deras plagg först! Hoppas du förstår mitt svammel :-)

  SvaraRadera
 4. wow, vad kul! lille bror ska bli tjusig i julkläderna. v ring är inte alls lät, men din ser perfekt ut. bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Supersnygg!! Inte vågat mig på V-ringning än....

  SvaraRadera
 6. Vad fin, en sån skulle Max passa jättebra i. När det blir vinter förståss!!!! V-ringning är snyggt som bara den.

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Vad julstilig han blir!

  SvaraRadera
 8. Åh, denna tyckte jag jättemycket om. Vore kanske något att prova till min lilla "lillebror" :D. Ha en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 9. Åh, vad han kommer bli julfin lillkillen! Den blev verkligen jättesnygg!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails