söndag 13 december 2009

Första jul tunikan är färdig!

Nu är äldsta dotterns jul tunika färdig, återstår bara att sy en likadan till lillasyster. Pust, hur kul är det egentligen att sy två exakt likadana tunikor efter varandra? Kanske måste ta en paus och sy något jul fint åt lillebror först? Mönstret till tunikan är det samma som jag använde här. Den här gången hade jag både Vlisofix och Totally Stable till applikationen och så klart gick det både lättare och gav bättre resultat än att sy utan, men jag tycker fortfarande att det är svårt att få till det snyggt. Jag använder tät sick sack när jag syr men jag tycker ändå att sömmen på nått vis blir lite gles bitvis. Om det är någon av er som läser det här som har en Brother NV50 så är jag tacksam om ni vill tala om för mig vilken söm och vilka inställningar ni använder när ni syr applikationer.

Den här gången kom jag ihåg både att sy dit
namnbandet på ärmen och att sy dit storleks etiketten!

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek 128, samtliga tyg från Jofotex och storleks etiketter från Bibbis.

Positivt: Att dottern är hel nöjd med tunikan och vill ha på den på klassens julfest på torsdag. Vad kul det är när barnen uppskattar det man gör! Att applikationen blev bättre än tidigare.

Negativt:Att jag fortfarande inte är riktigt nöjd med applikationen! Nåja, det är ju bara tredje försöket så det gäller kanske att ha lite tålamod...:) Att den röda velouren är mer julröd i verkligheten än den ser ut på bilden. Det är ju i princip mörkt dygnet runt just nu så det är inte det lättaste att ta bra bilder...


Hoppas att ni alla har/har haft en mysig lucia och 3:e advent!

12 kommentarer:

 1. åh, så söt! du får väl överraska oss med nån tunika i strl 92 till lillan min. jag har inga av de fina trikåtyg för jag beställde inte, så vilken som helst tyg, men i den här modell du har lyckat så bra. jag skickar lite muddväv med, för att kompensera bytet. ang aplikationen, det gäller att öva, jag har samma känla, men ska inte gemig av. med rätta material gör mycket bättre, håller med. just nu har jag gjord en till och gick bättre änn igår. dina ser superfina ut, men vi vill ha det perfekt, och det kräver tid och erfarenhet.
  vi ska ha luciafest imorgon på dagis, spännande. hörs vi, kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att applikationen ser jättefin ut, men känner samtidigt igen det där med att inte vara helt nöjd. Ska man tänka positivt (och det ska man) så kan det ju bara bli bättre :). Tunikan är jättefin och jag förstår att dottern blir nöjd.

  SvaraRadera
 3. AAaaargh, jag lämnade just en kommentar men stängde fönstret innan jag hade fyllt i koden... Fin klänning. Jag ska kolla vilken inställning jag syr applikation med, kan tänka att det är typ samma på de flesta maskiner....

  SvaraRadera
 4. Den ser jättefin ut på bild i alla fall! En klen tröst i sammanhanget är att när du väl har sytt fast applikationen så kommer ingen mer att granska den så noga som du gjorde när du sydde fast den...!

  Jag brukar sy med tät sicksack, då har jag bredden mellan 3 och 4,5, beroende på hur stort mönstret är, och stygnlängden på 0,5, vilket är det kortaste min maskin förmår (en Husqvarna). Jag upplever också ibland att det blir lite glest, ffa om jag har en bred söm, men då syr jag helt enkelt ett varv till och då blir det supersnyggt! Nu ska jag faktiskt ägna resten av dagen åt just applikationsmaraton, så snart är jag också proffs! ;)

  SvaraRadera
 5. Snyggt!! Gillar att ärmarna är randiga!
  Jag syr med jättetät sicksack när jag syr på applikationerna och tycker att det funkar bra. Har en länk på min sida som beskriver ett annat sätt att sy på applikation men har inte testat det ännu. Kolla om det kan vara något!

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt tycker jag!!
  Hur gör man för att sy en så snygg halsringning?

  SvaraRadera
 7. Så fin:-)
  Jag har samma maskin som dig och syr också applikationerna med sicksack. Har bredden på 3 och längden på 0,3. Se till att inte dra för mycket i tyget när du syr också.

  SvaraRadera
 8. Så søt juletunika:)
  Syns applikasjonene ser fine ut!!

  SvaraRadera
 9. Fin! Förstår att dottern är nöjd!

  SvaraRadera
 10. Tack snälla du för mönstret som damp ner i brevlådan idag. Nu bara längtar jag efter att göra ett försök, men först ska jag sy en "Belle"-klänning ("skönheten och odjuret") till dottern i julklapp. Ha en fortsatt bra kväll.

  SvaraRadera
 11. Nej du, det där sättet att sy i resår lär jag inte göra igen.... Fast jag vill ju gärna att det ska funka, det ser ju så mycket snyggare ut och sen vrider sig inte resåren efter tvätt. Kan kanske prova att sy resårkanal som vanligt och sen köra en raksöm över hela alltihopa för att hålla den på plats! Fast det ser nog inte lika snyggt ut....

  SvaraRadera
 12. Helt underbar! Supersnygg! Tycker applikationerna blev jättefina! Har inga andra tips att ge än de som redan skrivits här. Tunikan blev verkligen läcker!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails