torsdag 10 december 2009

"Kronan på verket!"

I går kväll när jag egentligen skulle ägnat mig åt att klippa ut några plagg som ska sys blev jag så sugen på att testa sy en kronmössa istället. Jag har sett så många fina kronmössor på flera olika bloggar och har länge varit sugen på att prova sy en. Sist såg jag att både Makrill och Doris och Assar sytt sånna och det slutade med att jag bad Makrill om hjälp med att få till kronorna. Tusen tack för din hjälp Ingrid utan den hade det inte gått så snabbt och smidigt att sy mössan! Mössan var mest tänkt som en test mössa så jag valde ett tyg jag inte har några direkta planer att sy i och måttade till möss storleken lite på må få. Lillebror fick, något motvilligt, agera modell men mössan är lite för stor för honom. Den passar syrrorna bättre men när de provade den i morse hade jag inte tid att plocka fram kameran. Möss modellen föll iallafall alla i smaken så det blir fler av den framöver. Man kan väl aldrig få för många mössor, eller hur?

Tyg och mönster: Det röda elefanttyger kommer som de flesta av er redan vet från Jofotex och möss storleken fick jag påta med själv medan "receptet" kommer från Makrill.

Positivt:Att alla i familjen gillar modellen och att den med Makrills hjälp gick fort och lätt att sy.

Negativt:Att mönster passningen på elefanterna inte är helt som den ska i bak sömmen och att jag glömde sy dit JuMel märket så det hamnade i baksömmen som jag hade tänkt. Får väl sätta det nån annanstans istället...

Om det är någon som undrar om jag även sytt lillebrors snygga elefant tröja så är svaret nej! Den köpte jag av F.A.E innan jag med Äppel Päppels hjälp kom igång att sy igen! Henne kan jag inte tacka nog för att hon peppade mig att sätta mig vid symaskinen igen, det är ju så kul så jag knappt vill göra annat:)

8 kommentarer:

 1. Superfin!!! Visst är det skoj att du börjat sy!! :-)

  SvaraRadera
 2. Så fin mössan blev!!!
  Jag höftar fortfarande ut storleken varje gång jag syr en mössa ;) Någon gång borde jag sätta mig ner och bestämma ungefärliga storlekar. Kanske ska bli mitt nyårslöfte?

  SvaraRadera
 3. Jättefin mössa. Tänkte fråga dig lite om kjolmodellen från det förra inlägget. Den är verkligen jättefin. Hur många våder är den sydd i samt hur bestämmer man midjemåttet när man syr midjan i mudd? Har du enbart mudd eller resår i mudden? Tack på förhand.

  SvaraRadera
 4. Jättefin mössa! Och det är så roligt att följa din blogg med allt fint du gör! Är så glad att ha inspirerat dig till att också hålla på med den här fantastiskt roliga hobbyn! Det är verkligen superkul! Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

  Kram /Lina

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för alla fina tips. Jag förstår att du är nöjd med mönstret, för kjolen är hur fin som helst. Självklart vill jag jättegärna ha mönstret. Återigen tack!

  SvaraRadera
 6. Supergullig mössa, och vad bra den matchar tröjan :-)

  SvaraRadera
 7. Jätte fin mössa, hur gulligt som helst tillsammans med den fina tröjan!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Supergullig mössa, vill du ha den blommiga bruna tunika? jag kan sy en sånt till din lilla, och vi nöjar med vad som helst du gör, allt lika fint.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails