tisdag 8 december 2009

Mina första kjolar och ännu mer apor och lejon!Här kommer fortsättningen på setet som började med apor och lejon tunikan i förra inlägget. Jag som annars är så praktisk har faktiskt valt att göra ett par tights i det röda apor och lejon tyget. Sedan har jag redan i somras ritat av en av dotterns favorit kjolar och nu har jag äntligen kommit mig för att sy en kjol, eller rättare sagt två. Tyckte att det var så kul att sy den röda frotté kjolen att jag inte kunde låta bli att göra en likadan i brun velour. Jösses, vilket matchat set det blev av alltihop!:) Dessutom har dottern ett par bruna tights som jag bloggat om här som är sydda i samma tyg som det bruna i ärmarna på tunikan. Helt perfekt om jag får säga det själv:) När dottern fick se kjolarna sa hon glatt:-Mamma jag vill ha en rosa kjol! Ja, vad ska man säga? Så kan det gå när man inte låter barnen välja tyg själv... Men, det är väl inte värre än att jag får sy en rosa kjol också!


Mönster och tyg: Apor och lejon från Jny design, röd strech frotté och mörkbrun velour från Mjuka tyger. Mudden kommer från Stoff och Stil och Jofotex. Kjol mönstret är som sagt egenhändigt av ritat men förlängt till storlek 122 och tightsen är från Ottobre 4/2004 i storlek 116 men förlängt i benen. På kjolarna skulle det egentligen vara resår kanal om jag skulle gjort dem likadana som den jag utgick ifrån men för enkelhetens skull satte jag dit mudd i stället och det blev hur bra som helst.


Positivt: Att jag inte var så tråkig att jag gjorde enfärgade tights bara för att vara praktisk:) Att jag äntligen sydde kjolarna, att de blev så bra och var lätta att sy.


Negativt: Inget förutom att jag i min sy iver glömde att sy dit storleks etiketterna på kjolarna! Typiskt när jag nu äntligen har dem!

6 kommentarer:

 1. Vad fina. Storleksetiketter skulle ju vara händiga, men jag har ingen aning om vart man beställer sånt här... Håhåjaja, får bli en annan dag :-)

  SvaraRadera
 2. Och förresten, boken finns här http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8764103331
  Den finns på svenska med, men inte i ny utgåva. Tradera har den ibland, annars funkar den bra på danska eftersom många mönster är väldigt enkla. Jag vet andra som lånat den på bibblan. Annars skickar jag gärna mönstret.

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina kläder! Vad bra att tightsen passar båda kjolarna.

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt o supermatchat! Me like! Jättesnygg kjolmodell, förståratt dottern vill ha en rosa också! Kan ju aldrig bli för många! Hoppas allt är bra med er! Kram /Lina

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Gillar verkligen kjolmodellen!

  SvaraRadera
 6. Jättefina kjolar, matchar precis och ser så proffisga ut, ingen kan tror att de är dina första, och hoppas för lillan skull att de är inte dina sista. kjoalr är kul att sy, coh flickorna älskar de, med tighs under är hur snygga och praktiska som helst. bra jobbat!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails