söndag 7 mars 2010

Glada mamma elefanter!

Tro det eller ej men nu har jag faktiskt gjort något som jag inte gjort sedan i somras, nämligen sytt något åt mig själv! När jag först såg de Johannas glada elefanter tyckte jag att de var så söta men kanske lite barnsliga för de flesta av mina barn. Hur som helst så kunde jag ju bara inte låta bli att beställa bara liiite av detta härliga tyg och när jag fick hem det blev jag genast sugen på att först av allt sy en tröja åt mig själv. Det hade jag aldrig trott!:) Redan i somras när jag sydde linnen och solklänningar åt mig själv köpte jag mönster på "De bästa damtopparna" från Ottobre och hade allra minst trott att jag skulle ha sytt en långärmad topp i den fina röda molnjerseyn vid det här laget. Men, men som vanligt prioriterar man bort sig själv! Nåja, bättre sent än aldrig, nu fick det bli turkosa glada elefanter istället och jag är så nöjd!

Mönster och tyg: Mönster i storlek 36 från Ottobre Creative Workshop. Tyckte inte deras mått stämde på mig men provade storlek 36 utan sömnsmån och det blev perfekt i denna sorts tyg.
Glada elefanter från Znokdesign och turkos mudd från Stoff och Stil.

Positivt: Att tröjan sitter helt perfekt! Hade tänkt visa en livebild men hade ingen fotograf hemma så det får bli en annan gång... Kul att jag äntligen kom mig för att sy nått till mig själv och jag lovar denna topp var bra mycket lättare att sy en omlottbodyn i förra inlägget...:)

Negativt: Inget! Jo, kanske att jag hellre hade velat ha tyget i jersey än interlock. Det trodde jag nog aldrig att jag skulle säga men jo, så är det. Interlock är kanske lättare att hantera men jersey plagg blir så mycket snyggare i passformen tycker jag.

14 kommentarer:

  1. Supersnyggt! Har oxå börjat gilla jersey bra mycket mer än interlock, iaf till kläder åt mig själv.

    SvaraRadera
  2. Snygg! Är också sugen på att sy en tröja till mig själv. Tyget är riktigt fint.

    SvaraRadera
  3. Heja dig! Tokfin! Jag gillar också Jersey bäst... :-)

    SvaraRadera
  4. Tack för inspirationen!
    Hoppas att jag kan inspirera tillbaka :-)

    SvaraRadera
  5. Sååååå underbaaaaart! och så tackar jag för att du är så himla snäll, och förstårlig, jag ska ta paus och sy åt alla mina "måste", sen till mina barn som jag blir så ledsen när jag syr åt nån annan, kanske till mig, (duktig du är!)och så hoppas för att när som helst kommer sylusten tbx, men det känns som att göra samma modeller hela tiden och jaga samma tyg på tradera har slutat med en kretivitet som är skadad, jag måste tillbaka till mig själv! kramar i massor.

    SvaraRadera
  6. Supersnygg!! Här har du en till som gillar jersey bäst... kram!

    SvaraRadera
  7. Jättefin verkligen, ska också ta mig i kragen och sy lite åt mig själv nångång.... Supergulligt tyg, ser ut som en Småfolk tröja!!

    SvaraRadera
  8. Den blev jättefin! Du får visa en livebild lite senare.

    SvaraRadera
  9. Underbart fin, så kul att det blrv en tröja till dig själv! Jag tänkte också att elefanterna kanske var lite barnsliga för min lille, men han bryr sig ännu inte om vad han har på sig så han ska få en glad elefanttröja :-D

    SvaraRadera
  10. Supersnygg tröja och extra kul med något till en mamma :D. Jag håller med dig gällande jersey. Visst är interlock lätt att jobba med, men jersey sitter mycket bättre.

    SvaraRadera
  11. Så fint tyget är, ångrar lite att jag inte beställde i den färgen också. Visst kan jag göra ett armband till dig bara jag har önskad färgskala hemma. / Jennie

    SvaraRadera
  12. Jättefin tröja! Kul att sy till sig själv, och roligt att "barntygerna" också kan bli snygga vuxenkläder!

    SvaraRadera
  13. Den var snygg! Kul att du sytt till dig själv, den var riktigt snygg!

    Hälsningar Madeleine

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails