söndag 21 mars 2010

Sommar "godis"!

Ja, jag tycker faktiskt att den här singoallan ser ut lite som godis! Så härligt sommrig med sina glada färger. Tyvärr är det ju så att det är svårt att fånga färgerna bra på bild så den ser inte riktigt lika härligt "god" ut på bilden som i verkligheten. Denna tunika är sydd till äldsta dottern och är längre än en vanlig tunika men kortare en en klänning. Tanken är att den ska se snygg ut tillsammans med tex ett par vita halv långa leggings eller varför inte ett par jeans leggings? Jag tycker alltid att det är lite svårt att hitta tyger till lite äldre tjejer så därför blev jag glad när jag hittade detta glada prickiga tyg hos MG-tyger. Min dotter är numera ingen rosa tjej men till detta tyg valde hon, till min förvåning, cerise framför turkost och det blev jättefint och sommrigt!

Mönster och tyg: Förkortat singoalla mönster i storlek 8 år från Äppel Päppel. Prickig jersey från MG-tyger och cerise jersey från Jny design.

Positivt: Att tunikan blev precis så härligt sommrig som vi ville ha den!:) Än en gång är jag så nöjd med att ha sytt dit samma tyg som på ärmarna nedtill på tunikan istället för en vanlig fåll. Det gör verkligen sitt till för slut intrycket.

Negativt: Att jag sydde dit ena ärmen med avigsidan ut och var tvungen att sprätta:( Får skylla på dåligt ljus när jag nålade... Att mönster passningen av prickarna inte gick att få till men jag inbillar mig att man inte ska tänka på det när tunikan sitter på just för att den är prickig. Hoppas på det iallafall...

5 kommentarer:

 1. Jättegott, vad fin och somrig blev singoallan, MUMS!

  SvaraRadera
 2. Jag tänker på sånt där godis som man har på pepparkakshus... nonstopp?
  Söt blev den i alla fall!!!

  SvaraRadera
 3. Härlig, håller med övriga att den ser god ut! Vi ska till Stockholm den 14 April, är det vår då?? Typ 15 grader iallafall??

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails