måndag 15 mars 2010

Jeans till lilleman!


'Äntligen, äntligen har jag kommit till skott och slaktat ett par av mina gamla jeans som legat och skräpat i garderoben och sytt ett par nya till lilleman. Tänk att det ska vara så lång startsträcka för att få vissa saker gjorda?! Men mest beror det nog på att jag dragit mig för att sy i jeans tyg men det gick ju faktiskt riktigt bra så nu får jag väl slå till och slakta ett par jeans till när jag ändå är igång. Sonen blev iallafall överlycklig över att mamma äntligen sytt ett par byxor med fickor!:) Jag skulle försöka få till några live bilder men sonen var ny vaken och hade minsann ingen lust att bli fotad även fast jag gjorde mitt bästa och jagade honom med kameran. Ni får hålla till godo med dessa så får vi se om det blir fler en annan dag.Mönster och tyg: Byxorna är sydda med utgångs punkt från ett mönster i Ottobre 1/2009 men med andra fickor, delvis egen gjorda och med mudd i midja och benslut. Jeanstyget är som sagt ett par slaktade strech jeans från Lindex, mudd från Ohlssons och sportbil till bakfickan från MG-tyger.


Positivt: Att jeansen som funnits i tanken äntligen blev sydda och att de passar bra trots att de är lite långa i benen. Att sonen äntligen fick sina "fick" byxor och har ett par bra lek brallor när det blir vår.


Negativt: Att bilmärket, som man så klart ska stryka fast, inte verkar vilja sitta fast så bra:( Hur gör ni när ni sätter dit sånna där "stryka på" märken? Man ska väl ändå inte vara tvungen att sy fast dem för i sånna fall borde jag ju ha gjort det innan jag sydde dit fickan, inte för att jag förstår hur jag skulle kunna ha sytt dit den så det ser snyggt ut? Kanske man ska limma fast den, men då måste ju limmet tåla tvättmaskinen... Sen så var det ju det där men mönsterpassningen på den randiga mudden... känns svårare att få till det bra med overlocken än med vanliga symaskinen.

13 kommentarer:

 1. Jag har också märkt att märket tenderar att släppa efter några tvättar. Så jag syr några stygn för hand i kanten, då sitter det.

  SvaraRadera
 2. Väldigt snygga! Lite åt det marina hållet som passar bra till våren.. :-)

  SvaraRadera
 3. Snygga!! Har faktiskt inte alls strukit fast såna märken, utan bara sytt med raksöm längs kanten...
  :-)

  SvaraRadera
 4. Superfina!
  Jag stryker först, sen syr jag med raksöm längs kanten.

  SvaraRadera
 5. Åh jag har länge också tänkt prova att sy om ett par av mina jeans till små byxor till John. Inte nog med att alla pengar går åt till tyger som jag syr barnkläder av, nu funderar jag allvarligt på att slakta mina egna kläder för att sy...mer barnkläder ;-)

  Angående din fråga: Den turkosa trikån som passar till elefanterna kommer från e-slöjd.

  SvaraRadera
 6. Jättefina jeans! Jag tycker att det är jättebra att sy om avlagda vuxenjeans till barnjeans. Började klippa till ett par i helgen men jag har inte riktigt orken ännu men nu till helgen hoppas jag att orken är tillbaks.

  SvaraRadera
 7. Supersnygga! Har själv slaktat ett par jeans som nu ligger och väntar på att bli nya byxor till Ella :D.

  SvaraRadera
 8. Så snygga! Vad söt han är lillkillen!
  Jag brukar också sy fast märken med raksöm längs kanten. Funkar bra!

  SvaraRadera
 9. Fina, har också jeans som väntar på att få bli nya brallor åt barnen...

  SvaraRadera
 10. Vad kul att du äntligen kommit till skott med jeansen! Visst är det kul att sy av gamla jeans! Fina blev dom också!

  SvaraRadera
 11. Tack för jätte trevlig kommentar! Du är duktig på att sy och har en fin blogg som jag följt ett tag. Plagget jag syr på nu är inspirerat av dig!

  SvaraRadera
 12. Superfina! Se när man själv vågar sig på ett sådant projekt

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails