onsdag 25 januari 2012

Farliga drakar!


När jag sydde ett par lime gröna byxor till sonen i höstas hade jag även tänkt sy en matchande tröja i det här härlig klarblå tyget med limegröna drakar. Sedan har det kommit endel annat emellan men nu har det äntligen blivit gjort. Just nu har jag en otroligt lång startsträcka när det gäller att både bestämma vad jag vill sy och sedan komma till skott och klippa ut plaggen. Klippa har väl aldrig varit kul men jag brukar inte direkt ha problem med att bestämma vad och i vilket tyg jag ska sy. Nåja, det är väl ett lyxproblem om något?!  

Hade lite svårt för att bestämma mig för hur tröjan skulle se ut men slutligen fick det bli en liten v-ringning medan ärmslut och fåll fållades med CP:ns aviga tvillingsöm. Gör oftast någon typ av kantband eller en liten smal mudd på mina tröjor men ibland är det kul med lite variation.

Mönster och tyg: Mönster i storlek 104 från Ottobre?. Mönstret är dock förlängt i ärmar och liv så det motsvarar en storlek 110. Drak tyg från Znok och  vit mudd från S&S.

Positivt: Att tröjan slutligen blev klart!:)

Negativt: Att v-ringningen inte blev perfekt. Fick sprätta sömmen i v:et ett par gånger för att jag inte blev nöjd och är fortfarande inte helt nöjd men vågade inte sprätta mer av rädsla för att göra hål i tyget. Ve och fasa för tyget är mer eller mindre slut. Var för ovanlighetens skull snål och köpte bara precis till en tröja till sonen.

Ha en fortsatt skön kväll!!

12 kommentarer:

 1. Vilken snygg tröja! Har aldrig testat sy v-ringat,
  men det är ju väldigt snyggt till lite äldre barn.

  SvaraRadera
 2. Snygg, jag har häller aldrig testat att sytt en v ringning kanske det är dags nu.

  SvaraRadera
 3. Det här tyget är så fint! Jag komemr nog aldrig förlåt mig att jag missade den rosa och den blå färgställningen...snyggt med vitt till och himla snyggt med v-ringning - blir mer klätt på ngt vis!

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Fint med v-ringat som variation.

  SvaraRadera
 5. Jättefin tröja!!! Och åh vad fint tyget är i blått, önksar jag köpt!!!!

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg tröja! Fin v-ringning.

  SvaraRadera
 7. Tyckte vringningen såg jättefin ut! Känner igen det där med svårigheten att välja. Var där själv för ett tag sen o då blev det ingetmsytt för jAg kom aldrig till skott. Men ibland kanske man måstemvila sig i form oxå

  SvaraRadera
 8. Jättesnygg tröja! Tycker vringningen ser jättefin ut och önskar att jag oxå köpt tyget för det är så fint.

  SvaraRadera
 9. Ah att jag inte köpte detta tyget. Det är ju superfint och tröjan är jättefin.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails