söndag 8 januari 2012

Sytt av dottern:)


Under julledigheten sydde jag en tygkorg som jag fylld med godis och tog med som present när vi skulle besöka goda vänner. Bägge döttrarna blev sugna på att själva sy tygkorgar och här är äldsta dotterns sydda korgar. Bägge har hon gett bort i present till kompisar. Den blå fick granntjejen som försenad julklapp och
den brun/svarta gav hon bort tillsammans med ett presentkort när hon var på kalas igår em/kväll. Bägge är vändbara vilket ju är lite kul. Dock kan jag konstatera att det inte är helt lätt att sy tygkorgar med rund botten, speciellt inte när man är 10 år och inte ens haft textilslöjd det senaste året. Blir liksom lätt veck på tyget när man syr fast botten i sidorna. Om det är någon utav er som vet vart man kan hitta mönster på en rektangulär tygkorg så hojta gärna till. Känns som om en sådan borde vara enklare att sy och kanske ett lämpligare projekt för min snart 8 åriga dotter som så klart väntar på att det ska bli hennes tur att sy:)

9 kommentarer:

 1. Sy botten som på en väska, fast jag brukar skära bort hörnen sen, men det går att använda samma teknik som med väskan vi sytt, superenkelt!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina! Det var ju ett precis lagom barnprohjekt. Trpr jag ska introducera det här hemma också!

  SvaraRadera
 3. Fina korgar dottern har sytt, kul när de också är intresserade och vill vara med.
  (Även om mina barn gärna vill vara mid maskinerna just när jag också sitter där ;))

  SvaraRadera
 4. Var ska sleven vara om inte i grytan... ;-) Suuuuperfina korgar! Vad duktiga de är! Brås på mamma!

  SvaraRadera
 5. Såå kul att syglädjen smittar av sig till nästa generation så tidigt. För mig tog det hela uppväxten o lite till innan det satte igång...=)

  SvaraRadera
 6. Jättefina, och vad gör nu lite veck här och där? Men ett alternativ är kanske att sy en påse med väldigt boxade hörn, så att bottenplattan blir fyrkantig...

  SvaraRadera
 7. Jättefina å vad kul att döttrarna oxå vill sy! Tycker själv det lite knepigt att få en rund botten helt bra...

  SvaraRadera
 8. Jättefina! Vad duktigt gjort av henne! Och så himla roligt att dina barn också vill sy! Min son på 3,5år vill jättegärna, men det är liiite för tidigt, så han brukar istället få sitta i mitt knä och styra tyget (eller borsta av maskinerna - det älskar han!).

  SvaraRadera
 9. Oj vad duktig hon är! Måste vara din gener ;D. Vilka jättefina namnlappar du skaffat. Jag har nog missat dem helt.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails