onsdag 4 januari 2012

Tröjor till systrarna M!


Det känns som om det var lääänge sedan jag sydde något till döttrarna i familjen men nu har jag fått ihop dessa två tröjor. Ett av deras favorit plagg just nu är sånna här korta lite vida tröjor som man kan ha ett långt linne under och som passar perfekt till tights. Använde tjejernas KappAhl tröjor som mall och ritade nya mönster, rotade i tyghyllan efter tyg, klipptee sydde och hips vips var de klara. Inga konstigheter alls:) Kändes faktiskt rätt skönt men lite vanlig enkel sömnad efter alla utmaningar som Sew along väskan innehöll! Kul iof med utmaningar och jag lärde mig massor på väsk sömnaden och blev inspirerad att sy fler väskor men nog känns det lätt med jersey tröjor som avkopplingsömnad!:)  


Som ni ser har jag ännu inte vågat mig på bandkantaren... Blir rätt snyggt ändå att sy bandkantning med CP:n även utan bandkantare men snart MÅSTE jag verkligen ta tag i det där. Har ju knappast köpt bandkantaren  för att ha den liggandes i en låda! Som ni ser hamnade JuMel märket åt olika håll på de två tröjorna. Så kan det gå när man håller på att helt glömma att sy dit märket. Nåja, eg kanske det inte finns något bak och fram på de där namnlapparna?

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek ca 128 eller 134 och 146 tillverkat  med god hjälp av ett par KappAhl tröjor. Siffer jersey i svart/cerise från Mjuka tyger. 

Positivt: Att det gick snabbt och lätt att sy tröjorna och att döttrarna är nöjda:)

Negativt: Att jag har slut storlekslappar i storlek 134 och 146 och att jag precis beställt grejor från Bibbi men inte storlekslappar. Alltid är det något man glömmer... 
  

5 kommentarer:

 1. Jättefina tröjor!! =) Känner precis som du, ofta är det skönt att varva ner med lite enkel, rolig sömnad!

  SvaraRadera
 2. Ibland hittar kidsen sina favvisar och det är rätt skönt att snabbt kunna sy ihop det istället för att gå och köpa ;o)
  God fortsättning!!!

  SvaraRadera
 3. Dina ser ju mycket bättre ut än den jag gjorde, måste prova sy en ny!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Mycket snygga!! Kul att göra något snabbt som blir klart samma dag!

  SvaraRadera
 5. Snygga tröjor!! Måste fråga, var köper du dina fina namnlappar?? Ha det gott!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails