torsdag 19 januari 2012

Pingvin med "ny" hals...

Ännu en tröja med pingvinärm har sett dagens ljus! Denna är till äldsta dottern och ska visst sitta på henne i skolan imorgon!:) Gott betyg mao!  Det är så roligt när barnen är nöjda över mammas hemsydda kläder men det blir svårare och svårare att hittar tyger som går hem hos de unga damerna. Randigt är iallafall sällan fel så lite mer sånt ska nog snart fyllas på i tyg hyllan...Vill minnas att jag läste att Jny har fraktfritt under januari så det är nog läge att passa på medan randigt finns kvar där. Tyget till den här tröjan hade hamnat längst ner i den röda tyghyllan och det har nog säkert varit en hyllvämare i si så där 1 1/2 år. Beställde det från MG tyger och sedan har det blivit bortglömt. Röd vit randig jersey kan ju aldrig vara fel men ack så hemsk den var att hantera. Nog vet jag ju att jersey kan ha en tendens att krulla sig i kanten men det här var nog det värsta hittills:( Hade fullt upp med att få dit mudden nedtill och halsen som jag hade tänkt bandkanta misslyckades rätt ordentligt redan på första sömmen så det var bara att ta fram sprätten. Råkade dessutom sprätta hål i tyget!:( Typiskt! Som tur var var hålet nära halskanten så jag klippte bara tröjan lite mer urringad så var det problemet löst:)   
Eftersom det var så besvärligt att bandkanta kom jag på iden att bara sy fast kantband i halskanten och sedan låta övre sidan vara rå. Den krullar sig lite fint och det blev faktiskt riktigt lyckat. Funderade ett tag på att sticka fast overlock sömmen men valde att inte göra det. Var det dumt?
Slutligen en närbild på JuMel märket som jag är så nöjd med. Är lite sugen på att beställa fler fast i mindre storlek och i neutralare färg. Dessa är iof inte så "skrikiga" men ibland skulle jag vilja ha något helt enkelt och litet...

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek 146 och jersey från MG tyger.

Positivt: Att tröjan räddades med en "ny" variant på hals.

Negativt: Att jag inte kommit mig för att köpa fler storlekslappar... 

4 kommentarer:

 1. Jag är ju som du vet inget stort fan av pingvinärmar, men den här modellen var riktigt snygg! Smart räddning i halsen! Jag gillar sådana råa kanter men har aldrig provat själv. Nu blev jag riktigt inspirerad att sy en, tack! :-)

  SvaraRadera
 2. Härlig tröja, jättesnygg!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg!
  Kul med råkant på halsringningen, även om det inte är kul när tyger trilskas :/

  SvaraRadera
 4. Trist med krångel, men lösningen blev jättebra tycker jag. Fin modell oxå!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails