söndag 5 februari 2012

Kom an pirater!

Helt otroligt vad det kan ta tid att sy en tröja ibland! Denna klippte jag ut för flera veckor sedan när jag klippte ut draktröjan  i förra inlägget men sedan har det kommit en hel massa annat än sömnad emellan och dessutom lite trassel. Ibland önskar jag att vi hade haft ett större hus så att jag hade kunnat få ha mitt sy rum helt i fred. Nu används det mer eller mindre ibland av hela familjen eftersom vi har både en dator och en tv där inne och detta gör att det rätt ofta är någon liten person med nyfikna fingrar som varit och grejat med mina maskiner så att inte en enda inställning är som den ska när jag väl har en liten liten stund över till att sy. Detta innebär så klart att jag istället för att sy måste greja med inställningar och prov sy istället för att sy på riktigt och så går tiden till igenting. Måttligt irriterande! Fast jag kan ju iof försöka bli bättre på att täcka över maskinerna när jag lämnar dem också...  
Nåja, nu är tröjan färdig och jag är nöjd med slutresultatet! Fick som vanligt göra om täcksömmarna i raglan skärningen ett par gånger på två av sömmarna innan  jag blev nöjd. Tycker fortfarande att det är lite trixigt att få sömmen riktigt på rätt plats. Denna gång fick jag dessutom för mig att sy täcksömmar i ärmsluten. Tycker det blev riktigt snyggt om jag får säga det själv?! I övrigt är det inte mycket att orda om, bara en helt vanlig raglan tröja.

Mönster och tyg: Mönster i storlek 110 från Ottobre. Pirater från Michas beställda via Mjuka tyger och randig jersey från MG-tyger till ärmarna. Mudd från S&S.

Positivt: Att tröjan slutligen blev klar!

Negativt: Att det är så rackarns kallt att man inte kan gå ut. Igår var det -32 grader så idag är det rena blidan när det "bara" är -26. Blir ännu en dag men inomhus pyssel.

Slutligen: Hoppas att jag får något sytt till mig själv snart! Har både klöver och violer jag vill sy av men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska sy och därför blir det inget alls... Vill sy minst en tunika och kanske en kofta. Ska jag använda mitt befintliga mönster från Svenska mönster som jag använde till denna tunika eller ska jag beställa ett av alla fina Onion mönster jag har sett hos Sydilla?

7 kommentarer:

 1. Det där med ändrade inställningar känner jag till, många små fingrar som vill hjälpa till!
  Jättesnygg tröja, ett tyg som man inte ser varje dag!/Åsa

  SvaraRadera
 2. Snygg, piratttyget har jag tydligen missat.

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg!!
  Ja oo jag känner tyvärr alltför väl igen det där, mammas maskiner är alltid jätteintressanta....=)

  SvaraRadera
 4. Jättefin! snygg kombo och pirattyget har jag inte sett förut!

  SvaraRadera
 5. Ser så proffsig ut!Skitsnygg!

  SvaraRadera
 6. Underbar kombo! Å jag som tycker det är kallt här med -10... :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails