söndag 5 december 2010

"Misslyckade" byxor och bak!

Jag tog mig i kragen häromdagen och försökte fixa till de misslyckade byxorna som skulle matcha djungeltröjan jag sydde för ett tag sedan. Eftersom byxorna var för höga i midjan och för långa i grenen så var det i första hand det som skulle fixas. Inte det lättaste när byxorna är sydda med fickor vilket gjorde att det inte fanns utrymme för att korta av dem upptill om inte fickorna skulle bli kapade så det fick bli en smal resår upptill i midjan och sedan sydde jag av dem några  cm i grenen. Det blev inte perfekt men nu går de att använda iallafall även om de fortfarande är något vida i midjan. Får väl se om jag tar mig för och gör om resåren också... Hade ju varit lätt om jag hade gjort vanlig resår kanal men resåren är fastsydd eftersom jag ogillar när resåren vrider sig i kanalen.     

Mitt första försök att sy sånna här fickor blev iallafall helt okej så sånna blir det fler av. Planen var att jag skulle ha ett annat tyg inne i fickan men jag upptäckte attt den gula strech frottén var för genomskinlig för att det skulle bli bra så det fick bli samma tyg i fickan. Får sy på det andra sättet på de grå velour byxorna som jag klippte ut igår...   
Torts en helg fullspäckad med julshower hann vi med att baka lussebullar igår, både vanliga och några  fyllda med kanel och socker och några fyllda med vanlij. Mums till adventsfikat! Nu ska jag iväg på den sista föreställningen av "Den levande sjungande julgranen" vilket innebär julmys av första klass.

Ha en fortsatt trevlig andra advent!   

9 kommentarer:

 1. Det där fixade ju du till bra ;o)
  Så himla gott det ser ut med lussekatter :o) Ska försöka baka själv under veckan, för vi åker bort till lucia.

  SvaraRadera
 2. Tycker byxorna ser jättefina ut! Det är så tråkigt när man måste göra om. Skulle själv slänga ihop ett par byxor till Tristan igår och allt blev galet. Nålarna gick av, för stora i midjan och för höga etc, etc. MEn han var i behov av byxor så jag var tvungen att fixa till det.
  Dina bakverk ser fantastiska ut!!

  SvaraRadera
 3. Det ser i alla fall ut som det funkade bra. Gossen ser mer än nöjd ut! God #ler# adventskväll till dig.

  SvaraRadera
 4. Byxorna blev ju jättebra tillslut./Åsa

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du orkade fixa byxorna för setet är ju jättefint. Vore synd om det inte blev använt!

  Jag ser att du även är en hejare på att baka, ser otroligt gott ut. Våra lussebullar är nästan slut och jag orkar inte baka nya. Vilken tur att jag varje morgon på väg till skolan måste gå förbi ett bageri!

  SvaraRadera
 6. Byxorna blev ju bra efter fix :)
  För att inte resåren ska snurra sig när jag syr kanal, så syr jag fast resåren med några stygn raksöm på vardera sida på mudden

  SvaraRadera
 7. Byxorna blev väldigt fina!
  Gud vad sugen jag blev på lussebullar nu...

  SvaraRadera
 8. Byxorna är helt underbara, ibland är det bättre att misslycka för efter det kommer bästa plagg. Baka, det kan jag inte alls! Ser sååå goooot uuut!

  SvaraRadera
 9. gud så GOTT det ser ut det ni bakat!!! och jag tycker du ska vara jättenöjd med brallorna!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails