söndag 26 december 2010

Mera stjärnor, fusk och skarver!

 Förra helgen kom jag på idén att jag skulle sy en tröja åt lilleman av det som fanns kvar av den himmelsblå stjärnvelouren från Jny och den koksgrå velouren från S&S. Tänkte att det kunde vara kul med en  velourtröja som matchar de kokgrå byxorna jag sydde till honom tidigare. Idén var god men sedan blev det mest trassel av alltihop. När jag klippt ut fram och bakstycket insåg jag att den grå velouren inte räckte till ärmar. Nåja, tänkte jag, det gick ju bra att skarva nattlinnet och lite stjärnor fanns det ju kvar så då var det problemet löst. När jag sedan skulle nåla ihop fram och bakstycket upptäckte jag att jag klippt ut delarna med velouren felvänd. Gaaa, vad irriterande och nu fanns det dessutom inte mer tyg!:( Jag var nära att kasta allt i soporna men så bestämde jag mig för att sy ihop tröjan iallafall. Finns ju faktiskt klädmärken som med vilja vänder velour åt fel håll på sina kläder så varför skulle inte jag kunna göra det på ett enda plagg?! Skulle inte tro att någon märker det om jag inget säger, men nu har jag ju redan sagt det... 
Eftersom jag tyckte att det blev fint att sy ihop de skarvade ärmarna på nattlinnet med fuskcover söm så fick det bli fuskcover även här. Tror att overlocken är i behov av rengöring för alla sömmar blev inte perfekta men de får duga på en dagis tröja iallafall... Fållade sedan ärmslut och nederkant med tvillingsöm. Konstigt nog så verkar det som om tvillingsöm håller bätte på velour än på annat tyg, vad nu det kan bero på?

Mönter och tyg: Mönster i storlek 98 från Ottobre ?. Stjärnvelour från Jny, koksgrå velour från S&S och svart mudd från Ohlssons.

Positivt: Att jag ändå sydde tröjan klar! Att vi har haft en härlig jul med glada barn och vuxna!

Negativt: Att jag hade velouren fel väg när jag klippte:( Irriterande som sagt!!! Att jag ska jobba imorgon medan resten av  familjen får vara ledig...

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till svärmor och svärfar på middag. Skönt att slippa laga maten själv:) Ha en god fortsättning på julen och ett gott slut på året!  

13 kommentarer:

 1. Det är nog bara du som tänker på om velouren är åt rätt håll eller ej.... Resultatet blev i alla fall jättefint ;o)

  SvaraRadera
 2. Jättefin tröja! Jag vänder alltid velouren åt "fel" håll med vilje. Färgen kommer mer till sin rätt då och får mer lyster tycker jag :-)

  SvaraRadera
 3. Du är definitivt inte ensam om "misstaget" att vända velouren åt fel håll :) Jag tycker tröjan blev toksnygg - skarvarna gör ju tröjan speciell! Och det är ingen som kommer att tänka på åt vilket håll luggen på velouren ligger - jag lovar!!

  Hoppas du haft en skön julhelg!

  SvaraRadera
 4. Jättefin tröja! Tror nog att vi sygalna är lite väl hårda på vad vi gör ibland.

  SvaraRadera
 5. Ser jättefin ut och velouren gör inget att den är åt fel håll det är ju bara att stryka den medhårs uppåt så känns det lika mysigt...=)

  God jul och gott nytt år!

  SvaraRadera
 6. Känner igen misstaget med felvänd velour. Som tur är är det för det mesta bara en själv som tänker på det. Jag misstänker att "normala" icke tygnördiga människor inte tänker på det :D. Tröjan blev iallafall toppenfina.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker inte att det gör något att vända velouren fel, om alla bitar är på fel håll!
  Tröjan ser jättefin ut!/Åsa

  SvaraRadera
 8. Så läcker den blev! Begränsningarna sätter god fart på kreativiteten, och som här med ett mycket lyckat resultat!

  SvaraRadera
 9. Tröjan blev jättefin! Som de andra säger så tror jag inte att någon annan en möjligtvis en "tygnörd" skulle märka "misstaget"! :)

  SvaraRadera
 10. Oj vad snyggt! Jag gillar att ärmsluten matchar tröjan! Och som du säger är det ju bara en smaksak åt vilket hålla man vänder velouren. Men det är alltid irriterande när man bestämt sig för något och så blir det inte så...

  SvaraRadera
 11. Säger som de andra, tröjan blev jättesnygg - även med velouren åt fel håll!! Inget man tänker på =)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 12. Vad snygg den blev! Tyckte det blev jätteläckert att ha stjärntyget även i ärmsluten!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 13. Jättefin! Tycker det där koksgrå tyget kan vara lite svårmatchat. Sydde en gång ett par hängslebyxor med gula kanter och muddar till. Det var fint men oj så svårt att matcha med någon tröja eller body till.

  Säger som övriga, sålänge alla bitarna är vända åt "fel" håll gör det väl inte så mycket.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails