onsdag 29 december 2010

Ännu ett nattlinne!

Eftersom äldsta dottern blev så nöjd med sitt julklapps nattlinne tänkte jag att det var lika bra att passa på att sy ett till efter samma mönster. Precis som förra gången hade jag inte tyg så det räckte så ärmarna fick bli skarvade även på detta nattlinne och det är ju bara att konstatera att det blir en kul detalj med två olika tyger på ärmarna. Den blå blommiga interlocken fyndade jag för 15:- på Ohlssons i slutet av sommaren och jag hade redan då i tanken att det skulle bli ett mjukt och skönt nattlinne.   
Denna gång blev det ingen fuskcover söm utan vanliga sömmar som stickats ner med vanlig raksöm och fållen är sydd med en dekorsöm. Använder hellre dekorsöm än tvillingnål till fållar på interlock och jersey plagg för att jag avskyr när tvillingfållen inte håller utan släpper efter någon tvätt. Högst irriterande med plagg som måste fixas till efter en tid! Det är ju så trist att "laga" att plaggen samlas på hög och jag hellre syr nått nytt... 

Mönster och tyg: Mönster i storlek 134 från Ottobre ?.Blått blommigt tyg från Ohlssons ,vit interlock troligen från Jny och vit mudd från Ohlssons.

Positivt: Att dottern fått påfyllning av nattlinnen, det behövdes faktiskt! Bra för allt jag syr är ju inte direkt nödvändigt i barnens ofta rätt fulla garderober:)

Negativt: Inget!

Slutligen:Imorgon jobbar jag sista dagen och sedan väntar 10 dagars välbehövlig ledighet med barnen. Ska bli så skönt! Hoppas på lite mindre kyla bara så att vi kan vara ute lite i snön. I morse var det -30 grader och då har man ju mest lust att dra täcket över huvudet och somna om och vakna någon gång framåt vårvintern! 

6 kommentarer:

 1. Finfint nattlinne, ser varmt å skönt ut med långärmat i denhär kylan... Supersnygg velourtröja nedanför oxå. Tycker det blir så läckert med de skarvade ärmarna. Kommer jag nog att testa nångång, å då vet du att det var du som inspirerade mig ifall jag glömt det ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det ser riktigt sommrigt ut, tyget alltså!
  Här är det inte så kallt, bara -8 grader.
  Men det är tillräckligt för att en skånetös inte vill gå ut!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Vilket fränt tyg och fint resultat :o)

  SvaraRadera
 4. Ser mysigt ut!! Har massa pyjamas tyger liggandes men det blir aldrig av.....

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt! Härligt tygfynt. Och jag tycker dina skarbar förhöjer plaggen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails