söndag 19 december 2010

Hjärtan att sova i...


Eftersom äldsta dottern länge varit i stort behov av långärmade nattlinnen har jag slutligen tagit tag i problemet och sytt ett åt henne. Tanken är att hon ska få det i julklapp så det är kanske inte så klokt att blogga om det men jag får väl hoppas på att hon inte läser bloggen de närmaste dagarna iallafall!:) 
 Jag funderade lite hit och dit i mitt val av tyg men eftersom jag helst ville sy i interlock så föll valet på detta söta hjärttyg från Mjuka tyger. Tyckte att jag hade massor av tyget men när jag klippt ut fram och bakstycke till detta väldigt långa nattlinne insåg jag att tyget inte räckte till ärmar. Rotade fram matchande turkos interlock men den biten räckte inte heller så då fick det bli skarvade ärmar och med facit i hand blev det riktigt snyggt ja, kanske tom med snyggare än vad det skulle har varit med helt turkosa eller hjärt ärmar.
Jag sydde ärmsömmarna och skarven på ärmen med fusk cover söm och det blev som vanligt en rolig detalj. Blev inspirerad till fuskcover söm igen när jag sydde fickorna på byxorna i förra inlägget.     Som ni kanske ser på bilden är nattlinnet väldigt långt. Går minsann till knäna på mig som är 170 cm lång fast nattlinnet bara är i storlek 128. Normalt har ju dottern 134/140 men jag körde på 128 eftersom jag inte hittade nått raglan mönster i större storlek och inte ides rita om. Mönstret kommer från Ottobre och deras mönster brukar ju vara rätt stora och nu när nattlinnet är klart ser det minst ut att vara 134/140 så för litet kommer det inte att vara.

Mönster och tyg: Turkos interlock och hjärtan från Mjuka tyger och turkos mudd från S&S eller Mjuka tyger. Mönster från Ottobre 6/2009.

Positivt: Att nattlinnet ser ut att bli bra i storlek och att det äntligen blev sytt!

Negativt: Att jag sydde på nederdelen på ena ärmen med avigsidan ut så att jag fick sprätta. Trist men nödvändigt!:)  

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

14 kommentarer:

 1. Super härligt, blev snyggt med skarvad ärm =) tjejen kommer säkert att bli jätte glad!!

  SvaraRadera
 2. Superfin med 2 olika tyger, gör inget med skarvningen, ser bara finare ut!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig julklapp! Ett sånt skulle jag också vilja ha! Urmysigt! Jättesnygg med ärmskarvningen, blev mer liv i det!

  SvaraRadera
 4. Underbart snygg, det med allt lösningar vi hittar på när tyger inte räcker visar sig att man få vackraste plagg. Man borde alltid ha mindre tyg! Hoppas tjejen blir glad, superfint! jag vill oxå ha den på mig.

  SvaraRadera
 5. Den ser jättebra ut och har en läcker kombo :o)

  SvaraRadera
 6. Tur att tyget inte räckte det blev jättesnyggt att skarva ärmarna!

  SvaraRadera
 7. Jag vill också ha ett! Gud så fint. Nästan synd att sova i ;).

  SvaraRadera
 8. Det ser jätteskönt ut! Fint!

  SvaraRadera
 9. Tycker också det blev en höjdare med skarvningen, ser jättefint ut!
  Gillar även färgkombon.

  SvaraRadera
 10. Vilket härligt nattlinne!! HOn kommer nog bara att vilja sova i det nu framöver!

  SvaraRadera
 11. Jag har använt det mönstret jättemycket själv, det är toppen.
  Resultatet blev ju jättebra!/Åsa

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails