fredag 12 november 2010

Väldigt tjejigt och rosa!

Jag inser just att jag tycks ha lätt för att snöa in på samma spår numera. Först sydde jag ett gäng mössor, sedan var det halsvärmarnas tur och nu tycks jag, som egentligen inte är så förtjust  i rosa, vara inne i  en rosa period eftersom detta är 3:e plagget i följd som är just rosa! Nåja, jag får väl skylla på att jag passar på medan tråden i maskinerna är rosa:) Jag kan nog iallafall helt säkert lova att nästa plagg/inlägg inte blir rosa och för den delen kanske inte ens till en tjej!

Nåja, den här tunikan har funnits i min tanke väldans länge men jag har inte kommit till skott och provat sy den eftersom jag inte visste riktigt exakt hur jag ville ha den. Som ni ser har jag utgått från ett vanligt singoalla mönster men gjort den kortare så den är mer som en tröja eller en kort tunika. Sedan har jag rullfållat halsringning, ärmslut och ner till på tunikan och sytt smock resår. Jag är själv rätt nöjd med resultatet men nästa gång ska jag nog sy första resår sömmen lite högre upp i halskanten och kanske att jag även ska sy resår sömmarna lite närmare varandra. Jag har en annan variant på liknande tunika i tanken så vi får väl se när jag får tid och lust att prova göra en sån.       


Mönster och tyg: Avkortad variant av singoalla mönster i storlek ca 122 som jag fått av Äppel Päppel. Samtliga tyger från JNY design. Resår och tråd från Bibbi.

Positivt: Att modellen med smock resår blev ungefär som jag tänkt mig och att dottern är nöjd.

Negativt: Att jag tycker att det är lite trixigt att sy rullfåll. Har en förmåga att sy så att fållen inte fäster i tyget ibland och det är inte helt enkelt att fixa på ett snyggt sätt. Att det inte blir bra att sy dit storleksetiketter när man syr smock resår i halsen...

Ha en trevlig helg allihop!

13 kommentarer:

 1. Du är duktig du! MIn överlock har jag för länge sen och jag klarar inte att veta hur man gör detta! Du kan mjuka tyger och det är inte så lätt! dina tunikor, och dina t-shirt är superproffsiga, och nu detta! Vilken tur har dina barn!

  SvaraRadera
 2. Härliga färger! Verkligen jättefin! Känner igen det där med att snöa in sig på samma saker... :-)

  SvaraRadera
 3. Det ser jätteproffsigt ut!/Åsa

  SvaraRadera
 4. snyggt. gillar när det blir ett rynkhuvud. kul att experimentera m olika resåravslutningar.

  SvaraRadera
 5. Tuff och rosa, det blir en klockren favorit hos oss!

  Jättekul med nya modeller som man inte sett tidigare, tror bestämt du lyckats med de flera gånger nu på senare tid! Tycker du ska sträcka på dig lite extra! (Kanske tar jag efter och sätter rynk i ärmsluten, det ser så fint ut)

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Så snygg den blev, smocket är så snyggt!

  SvaraRadera
 7. Snygg! Är väldigt förtjust i smock! Underbar kjol också i inlägget nedan! Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 8. Väldigt snyggt! Kjolen nedanför är också så fin och för att inte tala om den i rutigt tyg den är bara såå underbaaar! Du lyckas alltid med det du syr!

  SvaraRadera
 9. Toksnygg!! Känner igen det där med att snöa in på saker ;)

  SvaraRadera
 10. Ibland är det härligt att riktigt frossa i tjejighet. Jättesnygg tröja som min Ella skulle ÄLSKA!

  SvaraRadera
 11. Den är jättefin!
  Rullfållsproblemet löser jag så att jag alltid syr den nån cm in på tyget, så att kniven skär kanten. Då är jag säker på att sömmen "tar" hela vägen runt.

  SvaraRadera
 12. Kolla in våra virkade mössor på www.free.bloggo.nu! För både barn och vuxna:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails