fredag 5 november 2010

Sommrig höst singoalla!

Nu har jag sytt en singoalla igen!:) Denna är iallafall lite annorlunda mot de flesta andra jag har sytt eftersom den är i vävt tyg och har både applikationer och påsytt snedslå band. Meningen var först att jag skulle sy en rosa/vit rutig blus som skulle matcha Hello Kitty kjolen i tidigare inlägg men under resans gång blev det en klänning med några små roliga detaljer. Kul att kunna följa sina idéer som dyker upp under sömnaden:)   
Jag provade även på att sy halsresåren på ett för mig nytt sätt och det blev väl inte så där helt perfekt men det ser fint ut när klänningen sitter på iallafall. Jag klippte och sydde ihop en lagom resår rundel och sedan nålade jag fast den runt halsöppningen efter att ha vikt ner en lagom kant upptill och sydde fast resåren med tre stegs sick sack. Problemet var att singoallor har så stooor halsöppning att det var svårt att töja resåren nog mycket. Hade nog varit lättare att sy på detta sätt i trikå tyg som töjer sig lite. Nåja, nu har jag provat iallafall! När jag skulle sy resåren i ärmsluten gjorde jag vanlig hederlig resårkanal istället för att inte krångla till det så mycket. Applikationerna har jag sytt på med vanlig raksöm så vi får väl se hur det håller...

Mönster och tyg:  Singoalla mönster i storlek 122 från Äppel Päppel. Rutig seersucker från S&S, rosa snedslå från Bibbis och blommigt tyg från en löpare jag köpte för halva reapriset på Åhléns i sommras.

Positivt: Att det var skoj att göra singoallan med fler detaljer än jag vanligt vis gör:)

Negativt: Att det var krångligt att få till resåren i halsen som jag tänkt.   

16 kommentarer:

 1. Vad fint det blev med applikationerna!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Urfin!! jag älskar den!! =o)
  Jättesnyggt med detaljerna också!

  SvaraRadera
 3. Toppenfina detaljer. Applikationen blev jättefin, undrar också hur pass den håller med raksöm, bör ju gå bra!

  SvaraRadera
 4. Vad fin!! Klart man ska följa sina infall man får under sömnaden ;-) Applikationerna blev jättefina, lyfte singoallan!

  SvaraRadera
 5. Såå fin, applikationerna är verkligen pricken över i!

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg! Härliga kombinationer och detaljer!
  /malin

  SvaraRadera
 7. Men GUD vad fin!!!! Nu blev både dottern och jag så där beställar sugna igen... ;-) Super, supersnygg!

  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 8. Wow så fin, och precis lagom med detaljer för att den ska bli speciell! Jättefin helhet och härliga färger( usch nu låter jag som en lärare) vad jag menar är att jag gillar din singoalla jättemycket!

  SvaraRadera
 9. Ja, du Madeleine du vet ju vart jag finns:) Det rosa rutiga tyget är förvisso slut men det finns ju mer att beställa och även i andra färger...

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jättesnygg singoalla, applikationerna var verkligen pricken över I:et!

  Jo, Ottobres mönster brukar vara breda och ganska korta. Min standardlösning brukar vara att rita en storlek för smal och en för lång, om du hänger med :)

  Just den prickiga klänningen var bra i storleken faktiskt, så den hade jag inte behövt smalna av.

  SvaraRadera
 11. Den klänningen var sååå fin!
  Ha en bra dag! Kram Malin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails