söndag 28 november 2010

Djungel frotté!

Ännu ett tyg som legat till sig länge i hyllan har äntligen kommit till användning. Både den gula strech frottén från Mjuka tyger och djungel frottén från Jny beställdes i sommras, tvättades och har sedan bara blivit liggande. Egentligen är sonen i större behov av byxor än av tröjor men av någon anledning tycker jag att det är bra mycket roligare att sy tröjor än byxor. Kan kanske bero på att jag inte riktigt funnit ett byxmönster som jag är helt nöjd med. Till denna har jag även sytt ett par gula byxor men de blev alldeles för långa i grenen så de måste sys om om de ska se riktigt kloka ut på så de får ni se en annan gång. Bara de inte hamnar i UFO högen på obestämd framtid! Avskyr verkligen när jag måste göra om grejor, det är ju bara så tråkigt att jag hellre syr nått nytt istället! Tur att tröjan blev bra iallafall:)

Mönster och tyg: Samma mönster som traktor tröjan i förra inlägget, tyger enligt ovan samt svart mudd från Ohlssons.

Positivt: Att tröjan blev bra och syddes utan trassel och att tygerna är mjuka och sköna.

Negativt: Att byxorna inte blev bra:(

Slutligen: Om någon har ett tips på ett bra mönster på en puffbyxa så tar jag tacksamt emot det!

Ha en fortsatt trevlig första advent!

9 kommentarer:

 1. Supersöt! älskar johannas djungel! Byxorna och jag blir aldrig kompisar, men du kan ju det, det är bara att hitta mönster. kram!

  SvaraRadera
 2. Härlig tröja! I somras tyckte Jag att frotteen var så skön för sommarplagg men nu tycker plötsligt att den är varm och go till sådana här vintertröjor.
  Fin blev det iaf.
  Känner mer än väl igen mig i byxproblematiken. Utbyter gärna tips, erfarenheter om olika mönster!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Jag är också väldigt förtjust i djungeltyget. Skulle vilja haft mer av velouren men jag såg på JNY's sida att den var borta så den är nog redan slut. Kanske ska sattsa på lite fotte istället. Jättefint med raglan och ärmar i avvikande färg!!

  SvaraRadera
 4. Den ser verkligen skön ut!/Åsa

  SvaraRadera
 5. Jättefin tröja! Djungeltyget är verkligen fint.
  Synd att byxorna inte blev bra, det är inte roligt att göra om *vet*. Fördelen är du vet hur du ska justera nästa gång.

  SvaraRadera
 6. Härlig tröja! Jag förstår inte varför mitt djungletyg blir liggandes för det är ju så fint, men ngn gång ska det bli nåt hos mig oxå. Jag är precis tvärtom. Syr hellre byxor än tröjor om jag får välja men det har nog med latheten att göra...=) Kan du inte rita av några byxor som du vet sitter bra och sen kopiera mönstret för att se längt i midjan och så? Jag tycker det brukar bli bra att göra så.

  SvaraRadera
 7. Fin tröja, ser mjuk o go ut!

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig tröja! Blev fint med gult till djungeltyget!

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig tröja! Gillar dina barn att ha på sig frotté? Har sett att det nu finns flera fina frottétyger men inte vågat köpa då jag är osäker på om H kommer gilla det!

  Byxor har jag själv problem att få till några som duger. Så där är vi två som letar bra mönster!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails