måndag 1 november 2010

Nytt av gammalt!

Nederdelen av benen på ett par av mina gamla Vero Moda jeans har blivit en Hello Kitty kjol åt min 6-åring. Hon önskade sig en jeans kjol och älskar Hello Kitty så då kan det väl inte bli annat än bra att kombinera de två:) Jag lät fållen på jeansen vara kvar eftersom jag tycker att det blev rätt snyggt att den är lite nött nedtill. Nackdelen är att jag så klart inte hade samma tråd färg att använda när jag skulle sticka ner overlock sömmarna på kjolen och linningen men det blev ändå helt okej att ha dessa sömmar vita eftersom mudden är vit.

Mönster och tyg: Eget kjol mönster i storlek 122. Mjukt skönt strech jeans tyg från avlagda jeans och vit mudd från Ohlssons. Hello Kitty märken från H&M.

Positivt: Att dottern är nöjd och att jag återanvänt ett avlagt plagg. Resten av jeansen räcker gott och väl att sy ett par mjuka och sköna jeans till sonen men det får bli en annan gång för nu är det mest mjuka byxor som gäller under överdragsbyxorna. Att jag äntligen kommit mig för att köpa en fingerborg så jag slipper få så ont i fingret när jag ska sy på Hello Kitty märkena!:) Ja, den kan nog vara bra till annat också...  

Negativt: Inget!

10 kommentarer:

 1. Kjolen blev ju jättegullig :o)

  SvaraRadera
 2. Hihi, vi verkar följas åt i tanken lite, har också precis avslutat kjoltillverkning här idag. Smart att använda fållen- ett moment mindre att göra.

  SvaraRadera
 3. mycket söt, och smart! tjejen blir säkert superglad

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Visst är det kul när man kan göädja sina barn! Igår gjorde jag klar en fordons t-shirt till Tristan, extra kul för att han satt bredvid och väntade tills den var klar :-)

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Visst är det bra att kunna återanvända gamla kläder!

  SvaraRadera
 6. Enkel och fräsch! Snyggt m originalfållen.

  SvaraRadera
 7. Superfin, plankar kanske den idén till min 6-åring:)

  SvaraRadera
 8. Jättefin! och jeanstyget är ju redan uppmjukat och skönt, kul när man kan återanvända!

  SvaraRadera
 9. Du skapar så himla mycket fint! Göra nytt av gammal det gillar jag lite extra mycket.. ;)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 10. =) Snyggt tips på nåt att göra av jeansben, tack för det! =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails