onsdag 22 juli 2009

Igelkottar på grönbete...


Så har jag nu äntligen fått lite andra tyger att sy i! Beställde ett gäng olika tyger från mjukatyger och när de anlände i tisdags var det svårt att hålla sig ifrån att sätta saxen i dem direkt. Men, men tvättas ska de, och torka, och sedan ska man besluta sig för vilket tyg man ska börja med... För att inte tala om att det är sommar och sol och underbart ute och kvällarna alltför korta tom här i norr där solen ändå fortfarande håller sig uppe länge. Hur som helst lät jag äldsta dottern välja och hon ville ha en lite kortare singoalla, mer som en tunika, i det saffrans gula tyget med bruna igelkottar. För att det inte skulle bli igelkottar för hela slanten valde vi bruna ärmar och slutresultatet blev vi båda nöjda med!

Mönster & tyg: Avkortad variant av singoalla klännings mönstret jag fått av ÄppelPäppel. Samtliga tyger kommer från Mjukatyger.

Positivt: Att jag äntligen fick sy i ett annat tyg och att både jag och dottern blev nöjda!

Negativt: Att jag tyckte att tyget var lite besvärligt att hantera. Fin kvalité känns det som men tyget ville liksom vika sig i kanten vilket gjorde det lite svårare att både klippa och sy i. Kanske har jag blivit bortskämd av det lätt hanterliga molntygerna från Jnydesign ?! Tunikan hade kunnat vara lite kortare men jag var lite feg när jag måttade men ser man det positivt så lär den passa lääänge:)

7 kommentarer:

 1. Jättefin!

  Härlig och glad färg!

  SvaraRadera
 2. Supersnygg!! Gillade också de nya färgerna på igelkottarna, kanske måste köpa ;-) De har verkligen superkvalité...

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Gillar färgkombinationen!

  SvaraRadera
 4. Jättefin!! Jag har funderat på att köpa det tyget, men inte gjort slag i saken än,..men nu blev jag sugen:)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilken jättehärlig singoalla. Har själv det tyget liggande hemma, men har inte riktigt bestämt mig för vad det ska bli med det än :).

  SvaraRadera
 6. Superfin! Gillar det tyget skarpt!!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig singoalla! Instämmer i att tygerna med lycra från MjukaTyger gärna krullar sig i kanterna. Samma med singeljerseyn från JnyDesign. Interlock är mycket mer lättarbetat på så sätt tycker jag.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails