onsdag 15 juli 2009

Caprimuddisar


Så har jag sytt klart mina första "muddisar"! Jag offrade en bit av det lilla molntyg jag har kvar för ett par caprimuddisar i storlek 92 till sonen. Ärligt talat trodde jag inte att det skulle vara fullt så krångligt att sy fast en mudd på ett par byxor:) I min fantasi skulle det vara bra mycket enklare än att sy kantband på tex ett linne och sedan visade det sig vara precis tvärt om! Nåja, ett par caprimuddisar blev det iallafall till slut! Vid första försöket blev midjemudden alldeles för vid och dessutom var byxorna för långa från midjan och ner till grenen så den mudden klippte jag helt enkelt bort och kapade sedan byxorna lite i midjan innan jag sydde dit mudden igen. Nedtill i bensluten gjorde jag mudden rätt snäv så blir det lite fint "puff" därnere. Sonen provade snällt brallorna flera gånger men någon live bild blev det inte när de väl var färdiga:)


Positivt: Att jag sytt mina första "muddisar" och att de passar bra.


Negativt: Att jag fick göra om midjemudden och att jag tyckte att det var så krångligt att sy fast en mudd på att par byxor. Får öva mer eller helt enkelt köra med resår istället... Fast det vore ju trist så det är nog bara att ta nya tag:)

4 kommentarer:

 1. Jättefina, det är en konst att få till en bra modell på muddbrallor! :-)
  Men du, hur menar du att det var svårt att sy på mudd? Resår (tycker jag iaf) är mycket svårare? Nålade du 4:e delar först? Och var det svårt att sträcka ut tyget helt vid benmuddarna så kan man fuska och lägga lite veck på tyget, det syns knappt. Det får jag göra ibland om tyget inte är jättestretchigt...

  SvaraRadera
 2. Slutresultatet blev i alla fall kanonfint! :) Tycker också att det är lite bökigt att sy på mudden, särskilt i bensluten. Men det är väl som med det mesta...övning ger färdighet! :)

  SvaraRadera
 3. Har också haft det problemet med muddbyxor, att det blir för långt från midjan till grenen! Vad har du haft för mönster?

  SvaraRadera
 4. ja övning ger ju färdighet! :) själv brukar jag sy ihop muddarna och prova dom på min dotter, innan jag syr fast dom i byxan, så vet man att dom blir lagom tighta!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails