söndag 13 mars 2011

Första huvan!


Oj, så länge jag har tänkt sy en tunika eller en tröja med huva! Av någon anledning hade jag fått för mig att det skulle vara krångligt på något vis och nu när jag äntligen tagit mig för och sytt en tunika med huva kan jag konstatera att det inte alls var krångligt!:) Ibland undrar jag vart sånna idéer kommer ifrån?! Denna tunika påbörjade jag för hela två veckor sedan och sydde faktiskt nästa klart den men så kom stickning och en massa plugg emellan men idag har den äntligen blivit klar. Tunikan är till yngsta dottern som även har beställt ett par matchande turkosa tights till. När äldsta dotter fick se tunikan var första kommentaren: Vem är den till? En sån har jag ju velat ha jätte länge! Så sant! Hon har verkligen önskat att jag skulle sy nått med huva till henne i en evighet så nu är det visst bara att jag ser till att fixa det också. Borde ju gå nu när min huv fobi lagt sig!:)          

Nästa steg blir att sy en hoodie med dragkedja... Då kan vi börja snacka om ev krångel! Det var år och dar sedan jag sydde en dragkedja så sätter jag igång med det så är det bara att hoppas på att det går lika bra som det gick att återuppta stickningen!

Mönster och tyg: Mönster i storlek 128 från Ottobre 6/2007. Limegrön velour med turkosa blommor fyndat på sommar rea hos Ohlssons tyger för otroliga 40:-/m och turkos jersey från Jny.

Positivt: Att jag äntligen sytt en huvtunika! Att jag klarade tentan i torsdags vilket innebär att jag pluggat färdigt och kan njuta av den härliga vår vintern utan att ha plugg ångest! Härligt!!! Dessutom borde det innebära mer sy tid igen:))

Negativt: Inte ett dugg!:) 

Ha en skön kväll och en bra start på veckan!

14 kommentarer:

  1. Vad mycket positiva vibbar man fick nu! :0) Jättefin tunika!

    SvaraRadera
  2. Härlig tunika! Och vad härligt att du klarade tentan! Grattis!

    SvaraRadera
  3. Kan bara hålla med, man ingbillar sig en massa innan man ens har provat. Har haft samma känsla som du för det där med luvor, sydde min första för några veckor sen och precis som du säger så var det ju inte alls svårt! Tunikan blev superfin!

    SvaraRadera
  4. Grattis till tentan! Det är en skön känsla att veta att det inte blir nån fler tenta, jag har bara ett examensarbete jag ska färdigställa. Snygg tunika! Själv är jag livrädd för halsmuddar men då är det ju en bra ide att sy en huva....

    SvaraRadera
  5. Snygg! Härligt att ha "övervunnit" något man har grubblat på länge.
    Klart att syrran också ska ha en :)
    Grattis till tentan, måste kännas underbart!

    SvaraRadera
  6. Jättesnygg! Visste inte att du hade huvfobi :) Tror helt säkert att det kommer flyta på lika bra att sy en huvtröja med dragkedja.

    SvaraRadera
  7. Gud såååå lyckat, klarar du tentan så klarar du allt, du är så dj.... duktigt!

    SvaraRadera
  8. men så fin! jättesnygg och bra jobbat, både med huvan o tentan =)

    SvaraRadera
  9. Jättesnygg, grattis till första huvan, och till avslutat plugg! =)

    SvaraRadera
  10. Jättesnygg! Huvan blev ju hur bra som helst! Kommer säkert gå toppen sen med dragkedja också.
    Grattis till tentan, måste kännas såå skönt.

    Tack för din kommentar hos mig! Har faktiskt ritat av Riff-tröjan i helgen, men sen avstannade det för jag blev så himla osäker på om jag skulle ta samma storlek eller inte i längd och bredd... Får jag besvära med att fråga dig hur lång du gör en 98:a, från axel och livet ner?

    SvaraRadera
  11. Ser ut som du aldrig gjort något annat, att sy huvan. Jättesnygg blev hela plagget och grattis till tentan!

    SvaraRadera
  12. Känner igen det där om att måla upp en bilda av att något skall vara SÅ svårt, för att sedan inse att även det berget gick att besegra :D. Supersnygg!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails