onsdag 23 mars 2011

Första vår setet!:)

 Första vår setet till yngsta dottern är klart för användning! Jag har länge tänkt sy något av denna lila/turkos randiga jersey jag köpte från S&S i höstas och lika länge har jag tänkt prova denna nyare variant av singoalla och nu äntligen har det blivit gjort. En singoalla tunika med volang nedtill har jag ju sytt förrut men denna variant har jag ritat mönstret smalare och inte lika utställt nedtill och sedan är volangen på sydd på rätsidan. Dessutom har jag vänt tyget på volangen så att ränderna går lodrätt istället för vågrätt som på fram och bakstycke. Det blev riktigt bra men syns tyvärr inte så bra på bilden, tycker knappt det syns att tyget är randigt överhuvudtaget om man inte klickar på bilden så att den blir större.
Eftersom jag hade sytt ett par turkosa tights till huvtröjan i tidigare inlägg tyckte jag att det skulle vara praktiskt med ytterligare ett plagg som matchar tightsen så singoallan fick turkosa ärmar och turkosa fållar. Ett tag var jag inne på att göra en applikation i turkost på tunikan men dottern ville inte ha någon och jag tror hon gjorde ett bra val, ibland stämmer det att "less is more".

Mönster och tyg: Omgjort singoalla mönster i ca storlek 128, ursprungsmönstret har jag fått av Äppel Päppel. Tights mönster från Ottobre 4/2004. Fortfarande utgår jag från storlek 116 men förlänger benen till önskad längd. Randig jersey från S&S och turkos jersey från Jny design.

Positivt: Att jag blev nöjd med modellen. Känns som att det kommer att bli fler av samma sort:)

Negativt: Att jag fortfarande tycker att jag inte hinner med att sy allt jag önskar att jag skulle hinna med. Har så många idéer och tyger som ligger och väntar.

Slutligen: Tack alla ni som hjälp mig rensa tyghyllan!:) Blir nog mer rensat framöver och fortfarande finns några till salu tyger kvar om någon är sugen på att köpa.

9 kommentarer:

 1. Så fint! Måste verkligen ta mig i kragen och få sytt och bloggat lite! Har varit alldeles för lite den sista månaden.

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt, fina färger!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Men så fantastiskt snyggt. Superfina färger.

  SvaraRadera
 4. Snyggt set!
  Smart att göra flera plagg som matchar ihop..

  SvaraRadera
 5. Jättefint med den lite annorlunda singoallan. Härliga färger oxå :-)

  SvaraRadera
 6. Tack för din fina kommentar, det är alltid kul att höra att man är saknad!

  Måste säga att du sytt och stickat mycket fint sen sist, inte minst denna härliga singoalla! Du lyckas åter igen tillföra något nytt till en klassisk modell på ett positivt sätt! Kul med någon som ständigt överraskar!

  SvaraRadera
 7. Jättesfint set! Snygg detalj att sy volangen från rätsidan.

  SvaraRadera
 8. jättefint set! snygg volang! jo, mer tid vill man ju ha...jag vill så gärna sy mer till mina egna barn.

  SvaraRadera
 9. Så fint vår sett!
  Legger meg til som følger hos deg:)
  Ha en fin kveld:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails